Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yaprak Sarması (Tosya Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yaprak Sarması (Tosya Kastamonu)

Bakkal Amca
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc150006
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2020
505 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

1/2 Kilo Tosya asma yaprağı
2 Su Bardağı Pirinç
3 Yemek Kaşığı Salça
2 Baş Soğan
1 Su Bardağı Sıvı yağ
1/2 Demet Maydanoz
Az Miktarda (1-2 Tutam) Dereotu
Bir Miktar (Dolmaların Üstüne Gelecek Kadar) Su
Karabiber
Kimyon
Tuz
İsteğe Göre Sarımsak

Tosya’ya özgü taze asma yaprakları kaynayan suda bir süre haşlanır.
İçinin harcı için pirinç, salça, ince doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, kimyon, karabiber karıştırılır.
Yapraklar tek tek açılır ve tane tane ele alınır.
Hazırladığımız içten bir miktar yaprağın içine konulur ve sarılır.
Sarılan sarmalar bir tencereye konulur.
Sarmaların üzerini hafif geçecek kadar su konulur ve pişirilir.
Tam suyunu çekmeden önce küçük bir tavada yağ ve salça kavrulur ve az su eklenir.
Hazırlanan bu sos tenceredeki sarmaların üzerine eklenir. Bir miktar daha pişirilir.
İsteğe göre ocaktan almaya yakın sarmaların arasına yarım diş şeklinde sarımsaklar eklenir.







Yaprak Sarması (Tosya Kastamonu) Tarifleri Artvin Yemekleri



(1 adet Yaprak Sarması (Tosya Kastamonu) 4,149 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası