|
Yarmacalı Pilavı (Malatya) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85859
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2013
2,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardagi yarmaca (nohudun ikiye bölünmüsü)
2 su bardagi bulgur
4 kasik tereyağı
Tuz
Yarmaca ayiklanir, yikanir. 6-7 bardak su ile ates üzerine konur; yarmacalar pisinceye kadar haslanir. Içerisinde 4-4,5 bardak su kalinca tuz atilir. (Bu miktarda su yoksa ilâve edilerek saglanir.) Bulgur salinir kisik ateste suyunu çekip göz göz olunca atesten alinir. Kizgin tereyagi üzerine gezdirilir kapak ve tencere arasina temiz bir peçete konarak demlendirilir. Sicak olarak servis yapilir.
|
Yarmacalı Pilav (Malatya) |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171264
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 su bardağı yarmaca
2 su bardağı bulgur (pilavlık)
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Şehriyesiz olarak yarmacalı saçaklı pilav gibi yapılır.
Tereyağı eritilerek göz göz olan pilavın üzerine boş dökülür.

|
|