|
Narpuz (Yarpuz) Salatası (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171396
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2023
438 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
500 gr narpuz
1 baş kuru soğan
3 tane haşlanmış yumurta
Tuz
Limon veya erik ekşisi
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Narpuzları temizleyin, yıkayın ve doğrayın.
Geniş bir kaba koyun.
Tuz ile fazla zedelemeden ovalayın.
Haşlanmış yumurtaları irice doğrayın, ovalanmış olan narpuza pul biber, limon suyu veya erik ekşisi ve zeytinyağı koyarak karıştırıp doğranmış yumurtaları koyup yumurtayı dağıtmadan 1-2 kez çevirin.
Servis tabağına alın.
Not: Bu salata, hem kahvaltıda hem de ara öğünlerde yenir. Narpuz otu, yeterli miktarda olmadığı zaman birkaç dal marul yaprağı doğrayarak çoğaltabilirsiniz. Genelde bahar mevsimi salatası olmakla beraber, her damağa uyabilen lezzetli bir salata türüdür.
|
Yarpuz Salatası (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32272
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
3,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarpuz otu doğranıp, yıkanır ve süzgüden süzülür. Üzerine soğan doğranır, eşkin sıkılır, salça katılır ve birlikte karıştırılır. Tuzu atıldıktan sonra tabaklara konulup servis yapılır.
|
|