|
Yavan çorba |
|
AhuDudu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2007
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16993
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı kavurma, 4 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
8 su bardağı su,
tuz
Dövme, nohut, mercimek ve fasulyeyi yıkayıp ayrı kaplarda ıslatın ve 2-3 saat bekletin. Hepsini tencereye alıp 8 su bardağı su ilave ederek karıştırmadan kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.
Soğanları kıyıp tereyağında pem-beleştirin. Kavurmayı ekleyip karıştırın. Salça, kırmızı biber ve tuz ilave edip kavurun. Çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Yavan Çorba için tıklayın
|
Yavan Çorba |
|
Zümrüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2007
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17061
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2007
2,560 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı kurufasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı pulbiber
2 adet soğan
15 su bardağı su
Tuz
Dövme, nohut, mercimek, fasulyeyi yıkayıp ıslatın. Bir gece bekletin. Tencereye 15 su bardağı su ile beraber bakliyatları koyun. Kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte 1 saat pişirin. Diğer taraftan soğanları ince ince doğrayın. 2 çorba kaşığı kavurma ve 2 çorba kaşığı tereyağıyla karıştırıp kavurun. 2 çorba kaşığı biber salçası, pulbiber ve tuz ilave edin. Bu karışımı çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.
|
Yavan Çorbası |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3367
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,163 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı kavurma
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet soğan
2 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
Buğday, fasulye, mercimek ve nohutu yıkayıp pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye su ile beraber ilave ederek karıştırmadan kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayın. Kavurma ve tereyağı ile karıştırarak kavurup salça, kırmızı biber ve tuz ekleyin. Pişirdiğiniz dövme, fasulye, mercimek ve nohuta hazırladığınız salçalı karışımı ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın.
|
Yavan Çorba |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107641
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,872 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnönü Kaymakamlığı
Sıvı yağ
Soğan
Salça
Barbunya
Mısır
Göce
Yağla soğanı kavurup salça katıyoruz. Barbunyayı, mısırı ve göceyi ayrı ayrı haşlayıp hepsini karıştırıp suyunu salıyoruz ve biraz daha kaynatıp servis ediyoruz.
|
|