|
Yayın Balığı Kızartması (Meriç Edirne) |
|
garbi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc136332
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2018
699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meriç Kaymakamlığı
Yayın balığı 1 kg
Mısır unu veya tarhana 200 gr / 2 su bardağı
Ayçiçeği yağı 400 ml / 2 su bardağı
Tuz 8 gr / 2 tatlı kaşığı
Yayın balığı temizlenir.
Daha sonra porsiyonluk dilimlenir ve tuzlanarak 5 dk bekletilir.
Kesilen dilimler isteğe göre mısır unu veya tarhanaya bulandırılır.
Kızgın ayçiçeği yağında iki tarafı kızartılarak servis edilir.
Not: Pişirmeden önce tuzda bekletmek balığı daha lezzetli yapmaktadır.
|
|