Kısa URL: https://ml.md/lc154148
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2020
682 defa indirildi / yazdırıldı
Yoğurt 2 su bardağı
Süzme Yoğurt 3-4 çorba kaşığı
Pirinç (Baldo) 1 su bardağı
Yumurta (Sarısı) 2 adet
Un 2 çorba kaşığı
Su (Kaynar)2750 ml
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Pul Biber 1 tatlı kaşığı
Nane (Kuru) 2 çorba kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiriciyi 160 °Cde Sote moduna alın ve içerisine yıkayıp fazla nişastasından arındırdığınız pirinçleri ekleyip, pirinçler açılana kadar pişirin. Ayrı bir kapta daha önceden Yoğurt modu ile hazırladığınız yoğurdu, yumurta sarısını ve unu çırpın. Pirinçleri pişirdiğiniz sudan azar azar bu karışıma ilave edin ve karıştırarak ısıtıp kesilmesini engelleyin. Isınan yoğurtlu karışımı pişen pirinçlere süzerek ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Tuzunu ekleyin ve 10 dk. karıştırarak pişirin. Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Yağ ısınınca içine kuru naneyi ekleyin. Çorbaya naneli yağı ve pul biberi ekleyin. Afiyet olsun!
Not: Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici?nin kapağı, Sote modunda yemek pişirirken açık kullanılmalıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc122904
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2017
740 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım Litre Yoğurt
Bir Çorba Kaşığı Un
Bir adet Yumurta
Bir avuçiçi kadar Yarma
Göz kararı kadar Su
Üzer için:
Bir yemek kaşığı Tereyağı
Avuçiçi kadar Nane
Göz kararı Tuz
Yoğurt, yumurta ve unu bir elekten geçirip göz kararı su ekleyerek kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıp daha sonra tuzunu ve yarmasını koyup bir müddet daha kaynatıyoruz.
Daha sonra tereyağ eritip naneyi koyup biraz kızartıyoruz ve çorbaya ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız servise hazır.