Kısa URL: https://ml.md/lc133710
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2018
620 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo kayısı
Yarım kilo şeftali
10 bardak su
3 bardak şeker
1 adet limon
Öncelikle kayısı ve şeftalileri yıkayıp çekirdeklerini çıkartıp iri iri kesip 10 bardak su ile kaynatalım.Ardından meyveler yumuşayınca şeker ve limon suyunuda ekliyip blendırdan geçirelim. Kıvamına göre şerbetinizi sıcak su ile açabilirsiniz.Buzdolabında soğutup içine buz küpleri atarak servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc90865
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013
1,832 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet şeftali
15-20 adet kiraz
5-6 adet erik
5-6 adet kayısı
1 küçük salkım üzüm
1 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Su ve şeker bir tencereye konur, orta ateşe yerleştirilir. Kaynayınca yıkanmış meyveler atılır. (çekirdekleri ve kabuklarıyla) Meyveler şeklini kaybedene kadar pişirilir. Sonra süzgeçten geçirilir. Sürahiye doldurulur. Soğuk olarak ikram edilir.