|
Yaz türlüsü |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13582
Gönderme Tarihi: 06.May.2007
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet Patates
3 adet Kabak
2 adet Patlıcan
2 adet Havuç
3 adet Domates
2 adet büyükçe Kuru Soğan
1 diş Sarımsak
1 paket Mantar
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 adet Kesme Şeker
1 yemek kaşığı Tuz
Soğan yağda pembeleşene kadar kavuru-lur. Ocağın altı kısılarak ince ince doğradığımız malzemeleri sırasıyla geniş bir tencereye dizeriz. Üzerine kabukları soyulmuş domatesi küp küp doğrarız. Şeker, tuz ve yeterince suyu ilave ederek orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişiririz.
|
YAZ TÜRLÜSÜ |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10019
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
200 gr. ayşe kadın veya çalı fasulyesi
200 gr. bamya
3 adet orta boy patlıcan
5 adet dolmalık biber
5 adet kabak
4 baş soğan
250 gr. kuzu veya koyun kuşbaşı et
1 paket yağ «küçük»
4 adet domates «iri»
1-1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Fasulyelerin iki başları kesilip sazları ayıklanır, eğer çalı fasulyesi ise boyuna yarılır ve ortadan ikiye bölünür. Bamyaların dipleri külah biçimi kesilip bir kaşık sirke ve tuz ile oyulup iki üç defa yıkanır, patlıcan ve kabaklar soyulup kazındıktan sonra beşer santimlik «dörder parmak» parçalara doğranır. Biberler hakeza dörde bölünüp hepsi bir güzelce yıkanır ve süzülüp, büyükçe bir tencerenin en altına fasulyalar, onun üstüne kabak, bamya ve patlıcan olmak üzere sıralanır. Yağın dörtte biri de konarak tencerenin kapağı kapatılıg yarım saat kadar ağır ateşte pişirilir. Soğanlar irice doğranıp tencerede kızdırılmış olan yağda «başka bir tencere» 4 - 5 dakika kadar börttürülür ve etler de ilâve edilerek 15 - 20 dakika süre ile kavrulduktan sonra domatesler ve biber de ilâve edilir. Bu sırada pişmekte olan sebzelerin içine bu etler katılarak tencereye 1 - 1,5 bardak kadar da suyu koyup 1 saat kadar orta ateş üzerinde pişirilir. Bir saat sonra tencerenin kapağı açılıp içine tuzu da atılır ve 15 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınıp sıcak olarak servis yapılır.
|
YAZ TÜRLÜSÜ |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc8744
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
Etleri biraz yağ ile kavurup, üzerine kenarları temizlenmiş fasulya, bamya, kare kare kesilmiş kabak, dörde bölünmüş biber koyun. Patlıcanları 2-3 santim kalınlıkta kızarttıktan sonra üstüne sıralayın. İki domatesi dörde bölüp en üste koyun. Bir baş soğan ve tuz atıp hiç su koymadan kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte 20 dakika pişirin.
|
Yaz Türlüsü |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7822
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
3,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy kabak
2 adet havuç
yarım kilogram taze fasulye
3 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı şeker
yarım demet maydanoz
tuz
Uygun bir tencerede ince doğranmış soğanları sıvıyağ ile birlikte kavuralım. Fasulyeleri ayıklayıp enine ikiye keselim. Kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğradığımız kabakları, havucu ve fasulyeleri tencereye koyup arada bir karıştırarak kavuralım. Sonra soyulmuş ve iri doğranmış domatesleri ekleyip 3-4 dakika kadar daha kavuralım. Sebzelerin üzerini hafif aşacak kadar su ekleyip, tuzu ve şekeri de ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Yemeği ocaktan alıp soğuttuktan sonra kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
|
Yaz Türlüsü |
|
Koç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4838
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
3,287 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kemiksiz tavuk, kuzu ya da dana eti
150 gr taze fasulye
1 küçük patlıcan
1 küçük kabak
150 gr bamya
2 küçük yeşil dolmalık biber
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
250 gr konkase domates
1 su bardağı tavuk ya da etsuyu ya da su
4 çorba kaşığı Margarin
Önce fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın.
Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.
Konkase domatesi ve edip, tavuk ya da etsuyunu katın, margarini parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin. Güvecin kapağını kapatın ya bir alüminyum folyo ile örtün.
Güvecin kapağını örtüp, önceden ısıtılmış fırında ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin. Güveci fırından alıp, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
ML® Türlü için tıklayın
Fotoğraf "tuzak" tarafından gönderildi. 11.08.2018
|
|