|
Yazma Çöreği (Çankırı) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145307
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
419 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çankırı Meslek Yüksek Okulu
1 kg un
1 tatlı kaşığı maya
Ceviz
Tuz
Su
Sıvıyağ
Un yoğurma kabına konur. Ortası açılır.
Maya ılık su ile eritilir. Tuz konur, ılık su ile yumuşak bir hamur yapılır.
Tepsinin büyüklüğüne göre 8-9 pazi yapılır.
Her pazi ince ince açılır. Her kat yağlanır.
Aralarına dövülmüş ceviz serpiştirilir.
Açılan hamur gözleme gibi katlanır. Tepsiyağlanır, hamur tepsiye konur.
Hamur tepsi büyüklüğünde el ile bastırılarak yayılır.
Üzeri yağlanır, 200 C fırında pişirilir.
Çörek tepsiden alınır, ters çevrilir.
Altına merdane konularak havalandırılır, servis yapılır.
Not: Bu şekilde yapılan çörek en eski çörek şeklidir. Ancak çok dağılıp, servisi zor olduğundan, diğer yapılış şekilleri üretilmiştir.
|
Yazma Çöreği (Çankırı) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116158
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2016
2,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
2 kaşık maya
1,5 servis kaşığı un
Bir miktar su
2 tatlı kasığı tuz
Ceviz
Sıvıyağ
Una; tuz, maya ilave edilerek su ile yumuşak hamur yoğrulur. 15 pazı yapılarak bol unla mayalanması beklenmeden hemen açılır. Açılan her pazı yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve üzeri yağlanır. Üç-dört pazıda bir ceviz konulur. Bittikten sonra kare olarak kesilir ve üstü yağlanır. 20 dakika kadar mayalanması için bekletildikten sonra fırında 200 derecede pişirilir.
|
|