|
Malta Eriği Kebabı (Gaziantep) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166208
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Malta eriği
800 gr hafif yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet kapya biber
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı biberiye
Kıymanızı genişçe bir kaseye alın. Üzerine kuru soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek elinizle güzelce karıştırarak bir kenara alın.
Malta eriklerini bol suda güzelce yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımı ile sap ve baş kısımlarını kesin ve ortalarından bölerek çekirdeklerini çıkarın.
Kasedeki kıymanızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve yardığınız Malta eriklerinin arasına yerleştirin. Erikler bitine kadar aynı işlemi tekrarlayın ve fırın tepsisine gelişi güzel dizin.
Üzerini soyduğunuz sarımsaklar, biberiyeler ve şeritler halinde kestiğiniz kapya biberlerle süsleyin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
Malta erikleri suyunu bırakarak köftelerle bütünleşecek böylece ortaya harika bir lezzet çıkacaktır. Dolayısıyla üzerine ekstra herhangi bir şey eklemenize gerek yok.
|
Yeni Dünya Kebabı (Gaziantep) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144767
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2019
485 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
Koyun eti, kuyruk yağı ile birlikte ince kıyılır. Tuz atılıp yoğrulur.
Yenidünyanın sapları çıkartılır, ikiye bölerek çekirdekleri de alınır.
Şişlere bir yenidünya bir köfte dizilir. Izgarada kızartılır. Sahana veya tepsiye alınır.
Yağ su ile ısıtılıp kebapların üzerine dökülür, kapak örtülüp hafif ateşte buğulandırılır.
|
Malta Eriği Kebabı (Gaziantep) |
|
fazlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc108034
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2015
3,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Malta eriği
500 gr kebaplık kıyma
1/2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz ve karabiber
Malta eriklerinin üst ve alt kısımlarını kestikten sonra ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. Kıymaya, ayrı bir kapta tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malta eriğinin içini boşalttığınız kısmına, kıymadan küçük parçalar yerleştirip tepsiye dizin. Su ile nar ekşisini karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati üstü kapalı olacak şekilde, 45 dakika pişirin.
|
Yenidünya Kebabı (Gaziantep) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98928
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2014
2,397 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. yenidünya eriği
500 gr. az yağlı kıyma
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
Tuz
Karabiber
Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Yenidünyanın çekirdekleri çıkartılır. Şişe bir yenidünya bir köfte saplanarak mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilir. Ateşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır.
Fotoğraf "abibebek" tarafından gönderildi. 16.12.2018
|
Yeni Dünya Kebabı (Gaziantep) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc86389
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
2,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.gaziantepmutfagi.org
750 g kebaplık zırh kıyması (1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
1½ kg hafif mayhoş, iri ve etli yenidünya (Malta eriği)
Kıymaya, tuz ilâve edip karıştırın, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Yenidünyaları baş ile sap yönünde ortadan ikiye ayırıp, sivri bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
Şişe önce yenidünya, sonra kıyma ve yeniden yenidünya şeklinde mangalın boyuna sığacak şekilde hesaplayarak saplayın.
Harı geçmiş mangalda aynı yönde sık sık çevirerek pişirin. Açık pide ekmek üstünde servis tabağına alın.
Not: Gaziantepte bahar aylarının en lezzetli kebaplarından biridir.
Yenidünya (Malta eriği) baharda ilk çıktığında henüz ekşi iken hemen bu kebap yapılır.
Mevsim ilerleyip erik tatlanmaya başlayınca kebap için uygun olmaz.
Önemli olan etin yağı ile eriğin mayhoşluğu arasındaki dengeyi tutturmaktır.
|
Yenidünya Kebabı (Gaziantep) |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5336
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
1/2 kg kıyma
1/2 kg. yeni dünya
Tuz
Karabiber
Kıyma, tuz ve karabiber biraz su ilavesiyle yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak köfteler yapılır. Yeni dünyaların iri olanı seçilir ve ortadan kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Şişe bir köfte, bir yenidünya saplanır, mangalda pişirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
|
|