Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yenidünya Kebabı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Malta Eriği Kebabı (Gaziantep)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166208
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Malta eriği
800 gr hafif yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet kapya biber
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı biberiye

Kıymanızı genişçe bir kaseye alın. Üzerine kuru soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek elinizle güzelce karıştırarak bir kenara alın.
Malta eriklerini bol suda güzelce yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımı ile sap ve baş kısımlarını kesin ve ortalarından bölerek çekirdeklerini çıkarın.
Kasedeki kıymanızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve yardığınız Malta eriklerinin arasına yerleştirin. Erikler bitine kadar aynı işlemi tekrarlayın ve fırın tepsisine gelişi güzel dizin.
Üzerini soyduğunuz sarımsaklar, biberiyeler ve şeritler halinde kestiğiniz kapya biberlerle süsleyin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
Malta erikleri suyunu bırakarak köftelerle bütünleşecek böylece ortaya harika bir lezzet çıkacaktır. Dolayısıyla üzerine ekstra herhangi bir şey eklemenize gerek yok.



Yeni Dünya Kebabı (Gaziantep)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144767
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2019
485 defa indirildi / yazdırıldı




Nevin Halıcı

Koyun eti, kuyruk yağı ile birlikte ince kıyılır. Tuz atılıp yoğrulur.
Yenidünyanın sapları çıkartılır, ikiye bölerek çekirdekleri de alınır.
Şişlere bir yenidünya bir köfte dizilir. Izgarada kızartılır. Sahana veya tepsiye alınır.
Yağ su ile ısıtılıp kebapların üzerine dökülür, kapak örtülüp hafif ateşte buğulandırılır.


Malta Eriği Kebabı (Gaziantep)

fazlı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2015
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc108034
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2015
3,247 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg Malta eriği
500 gr kebaplık kıyma
1/2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz ve karabiber

Malta eriklerinin üst ve alt kısımlarını kestikten sonra ortadan ikiye bölüp içini çıkarın. Kıymaya, ayrı bir kapta tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Malta eriğinin içini boşalttığınız kısmına, kıymadan küçük parçalar yerleştirip tepsiye dizin. Su ile nar ekşisini karıştırıp tepsinin üzerinde gezdirin. 180°C ısıtılmış fırında, yarım saati üstü kapalı olacak şekilde, 45 dakika pişirin.



Yenidünya Kebabı (Gaziantep)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98928
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2014
2,397 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. yenidünya eriği
500 gr. az yağlı kıyma
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
Tuz
Karabiber

Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Yenidünyanın çekirdekleri çıkartılır. Şişe bir yenidünya bir köfte saplanarak mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilir. Ateşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır.


Fotoğraf "abibebek" tarafından gönderildi. 16.12.2018


Yeni Dünya Kebabı (Gaziantep)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc86389
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
2,857 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gaziantepmutfagi.org

750 g kebaplık zırh kıyması (1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
1½ kg hafif mayhoş, iri ve etli yenidünya (Malta eriği)

Kıymaya, tuz ilâve edip karıştırın, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Yenidünyaları baş ile sap yönünde ortadan ikiye ayırıp, sivri bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
Şişe önce yenidünya, sonra kıyma ve yeniden yenidünya şeklinde mangalın boyuna sığacak şekilde hesaplayarak saplayın.
Harı geçmiş mangalda aynı yönde sık sık çevirerek pişirin. Açık pide ekmek üstünde servis tabağına alın.

Not: Gaziantep’te bahar aylarının en lezzetli kebaplarından biridir.
Yenidünya (Malta eriği) baharda ilk çıktığında henüz ekşi iken hemen bu kebap yapılır.
Mevsim ilerleyip erik tatlanmaya başlayınca kebap için uygun olmaz.
Önemli olan etin yağı ile eriğin mayhoşluğu arasındaki dengeyi tutturmaktır.



Yenidünya Kebabı (Gaziantep)

naz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85
Şehir: Nazilli
Kısa URL: https://ml.md/lc5336
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
3,138 defa indirildi / yazdırıldı




Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü

1/2 kg kıyma
1/2 kg. yeni dünya
Tuz
Karabiber

Kıyma, tuz ve karabiber biraz su ilavesiyle yoğrulur. Etten ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak köfteler yapılır. Yeni dünyaların iri olanı seçilir ve ortadan kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Şişe bir köfte, bir yenidünya saplanır, mangalda pişirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.







Yenidünya Kebabı (Gaziantep) Tarifleri Tepsi Kebabı Tarifleri



(6 adet Yenidünya Kebabı (Gaziantep) 166,209 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort