|
Patates ve Yerelması Salatası |
|
dünya tatlısı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54237
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010
2,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet patates
5 adet yer elması
1 çorba kaşığı un
Tuz
1 fincan zeytinyağı
Sirke
Limon suyu
Bir çay kaşığı hardal
2 dal kereviz yaprağı
1 kase kırmızı lahana
4 tane yeşil soğan
Patatesleri bol suda haşlayın ve soğutun. Yer elmalarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Bir kaşık una bulayın ve 30 dk. bekletin. Una bulanmış yer elmalarını süzgeçten geçirip, patateslere ilave edin. Zeytinyağını, sirkeyi, tuzu, limonu ve hardalı çırpıp üzerine dökün. Kereviz yaprakları ve taze soğanı ince ince kıyın. Üzerine kırmızı lahana koyup servis yapın.
|
Yerelmalı Patates Salatası |
|
Yeni Çiçek
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc45358
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2009
2,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. yerelması
500 gr. patates
1 demet kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Önce salatanın suyunu, zeytinyağı, sirke, tuz, biberi çatalla çırparak hazırlayın. Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Halka halka dilimleyin. Daha sıcakken üzerine salatanın suyunu döküp karıştırın. Yerelmalarının kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı un kattığınız kaynar suda 20 dakika haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Patateslere karıştırıp, harmanlayın. Kereviz yapraklarının yeşil kart yapraklarını kesip atın. Özellikle yaprakların damarlarını küçük küçük doğrayıp yerelma-larına katıp, karıştırın. Tuzunu biberini kontrol edip ılık olarak ikram edin.
|
|