|
YERELMASI MUSAKKASI |
|
dadı kalfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53827
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yerelmalarını soyunuz, doğrayınız. Tencereye 2 soğan çentiniz, bir kaşık sadeyağla kuvvetli ateşte öldürüp 3 - 4 kaşık kıyma koyunuz, pembeleşinceye kadar çeviriniz. Sonra küçük bir tencereye bir miktar kıyma serpiniz, üzerine yelelması parçalarını düzgün diziniz. Tencere doluncaya dek bu biçimde bir kat kıyma, bir kat yerelması koyunuz. Bu işlem tamamlanınca tuzunu serpiniz, biraz etsuyu gezdiriniz. Kapalı olarak orta ateşte suyu çekilinceye dek pişiriniz. İndirmeden 10 dakika önce bir miktar şeker serpiniz.
|
Yerleması Musakkası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96193
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yerelması
1 kahve fincanı kızartma yağı
2 ezilmiş domates ya da 2 silme yemek kaşığı salça
250 g orta yağlı kıyma
3 orta boy soğan
1 su bardağı et suyu
Yerelmaları yıkanır, soyulur ve dilim halinde doğranır. Bir tavada kızdırılmış sıvı yağda hafif kızartılır.
İnce doğranmış soğan yağda kavrulur. Sonra kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Ateşten alınır.
Ayrı kapta salça (domates ezmesi), et suyu tuz ve baharatlar karıştırılır.
Tencereye bir kat kızarmış yerelmaları, bir kat harç döşenir. Üzerine salçalı et suyu eklenir. Kısık ateşte pişirilir.
|
|