Yer elması soyulduktan sonra hemen kararır, o yüzden kabuklarını soyar soymaz içi su dolu bir kaba koyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz yer elmasını ve havucu yoğurdun içine rendeliyoruz. Dereotu ve diğer malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz. Ayrıca cevizi de kırıp içine ekliyoruz ve servis ediyoruz.
Not: Bu lezzetin anayurdu Brezilya ve Şili. Avrupa'ya ancak 17'nci yüzyılda getirilip yetiştirilmeye başlanmış. Yer elmasının yetiştirilme şekli patatese, tadı ise turp ve enginara benzemektedir. Bu tadın oluşmasına neden olan etken, yapısında barındırdığı insülin maddesidir. İçeriğinde nişasta barındırmaması nedeni ile şeker hastalarına önerilen bir sebzedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc144508
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
565 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram yer elması
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Pul biber
Yerelmasını temizleyin. İnce ve uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Salata kasesine alın. Üzerine cevizi serpiştirin. Havucu rendeleyip salataya ilave edin ve harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pul biberi ayrı bir kasede karıştırıp üzerine gezdirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc49423
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2010
2,556 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yerelması
1 limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Yerelmaları soyulup ufak ufak doğranır. Üzerini örtecek kadar su dökülüp ateşe konur. 1 kahve kaşığı limon suyu ve tuz atılıp, elmalar haşlanır. Soğutulduktan sonra.tabağa alınır, üzerine limon suyu veya tereyağı atılıp servis yapılır.