Kısa URL: https://ml.md/lc710
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2005
3,085 defa indirildi / yazdırıldı
Yumrularında bir polisakkarit olan inulin bulunduğundan, pişirilmesi gereken bir sebzedir. Şeker hastalığı olanlara verilir. Çiğ olarak yenilmemelidir. Çünkü inulin 100 derece sıcaklıkta meyve şekerine dönüşür, dolayısıyla çiğ yenmesi etkili olmaz.
A, B, ve C vitamini ihtiva eder.
Yerelması vücudu geliştirir, güzelleştirir. Böbrek ve mesane kumlarını düşürür. Karaciğer ve safrakesesinin çalışmasını düzene koyar.
Kısa URL: https://ml.md/lc175637
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2023
79 defa indirildi / yazdırıldı
Yer elması, yüksek oranda inülin maddesi ile meyve şekeri içerir. Bu nedenle tatlı bir lezzete sahiptir. Nişasta içermediğinden düşük kalorilidir.
Böbreklerin çalışmasını hızlandırır, ayrıca idrar söktürücüdür. Emzikli annelerde sütü çoğaltır. Safra kesesi için faydalıdır. Müshil etkisi vardır. Cildi güzelleştirir. Kilo alamamaktan şikayetçi olanlara önerilir. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser ve kan yapar. Vücudun direncini arttırır. Bu arada kan şekerini yükseltmediği için özellikle şeker hastaları için de tavsiye edilir.