Kısa URL: https://ml.md/lc92556
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013
3,420 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı kavrulmuş yerfıstığı
Yarım marul
1 demet roka
10 yaprak kuzukulağı ıspanak
1 limon
2 patates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Önce yeşillikleri yıkayın ve kurulayın. İrice doğrayıp servis tabağına alın. Patatesleri parmak şeklinde ince doğrayıp kızartın. Bir küçük kavanozun içinde hardal, limon suyu ve biraz zeytinyağını çırpın. Servis yaparken yeşilliklerin üzerine tereyağında kavrulmuş yerfıstıklarını ekleyip servis yapın.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 29.10.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc103995
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2014
1,541 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet marul
1 demet taze soğan
2 domates
2 çay bardağı yer fıstığı
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
İstenirse maydanoz
Öncelikle yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Taze soğanları ince ince kıyın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın, üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın. Yer fıstıklarını da üzerine serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.