7-8 yaprak ıspanak
1 adet küçük yer elması
1 kaşık pişmiş-ayıklanmış levrek
Un
Tereyağı
Ispanak ve yer elmasını kabaca doğrayıp üzerlerine çıkacak kadar suyla ocağa alın. Kaynamaya başlayınca balığı ekleyin. Yer elmaları pişince ocaktan alın, blender'dan geçirin. 1 tatlı kaşığı unu, bir tavada tereyağı ile pembeleşinceye kadar çevirin. Çorbaya ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
1-2 adet taze fasulye
1 adet küçük boy kabak
1 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Semizotunu iyice yıkayıp yaprak yaprak ayırın. Taze fasulyeleri, kılçıklarını temizledikten sonra elinizle parçalara ayırın. Patatesi soyup küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Zeytinyağı ekleyip püre haline getirin.