Kısa URL: https://ml.md/lc33079
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009
2,095 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı kıyılmış ıspanak
1/2 bardak kıyılmış yeşil biber
1 su bardağı kıyılmış karışık sebze (maydanoz, dereotu, biberiye, tere vs.)
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı kaymak
1 bardak kıyılmış taze soğan
2 çorba kaşığı süt
1 komposto kaşığı limon suyu
4 adet lop yumurta
Hazırlanışı:
Et suyunu tencerede kaynatın. Ispanak, soğan, diğer sebzeleri katarak ağır ateşte bir saat pişirin. Kabı ateşten alın. Kaymağı sütle ezin. Limon suyunu da katarak karıştırın. Kaptan biraz et suyu alarak unu ezip halledin. Unu kaymağa katarak iyice karıştırın. Karışımı kaba dökün. Orta ateşte karıştırarak koyulana kadar iyice karıştırın. Çorbayı tabaklara alın. Üstlerini enlemesine kesilmiş lop yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Çorbaya arzu ettiğiniz kadar tuz katın.
Kısa URL: https://ml.md/lc33218
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2009
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
250 gr. kuşbaşı et
2 litre su
200 gr. kuzukulağı
150 gr. ıspanak
50 gr. tereyağı
3 adet soğan
1 çorba kaşığı un
5 adet patates
3 adet haşlanmış yumurta
2 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Et parçalarını yıkayın ve biraz su ilavesi ile iyice haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Küçük parçalar halinde kesilmiş olan ıspanak ve kuzukulağını bu yağda hafifçe kavurun. Rendelenmiş soğanı ve unu bu sebzelere ilave edin. Karıştırdıktan sonra bu karışımı çok az suyu kalmış olan et ile aynı tencereye geçirin. 2 litre suyu ilave edin ve 30 dakika kaynatın. Patatesleri küçük parçalar halinde kesin. 30 dakika daha kaynatın. Haşlanmış yumurtaları ince dilimler halinde kesin. Çorbanın yanı sıra yumurtaları ayrı bir tabakta servis yapın.