5 adet boy yeşil domates
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı toz biber,
1 çay bardağı pirinç,
3 yemek kaşığı yağ
1 tutam tuz
3 diş sarımsak
1 kase süzme yoğurt
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun,
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
İrice doğradığınız domatesleri ekleyp karıştırın,
Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin,
Durulayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip karıştırın,
Üzerini geçecek kadar su ve damak zevkinize göre tuz ekleyip kapağını kapatın,
Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Not: Arzu edelirse servis tabağının üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz
|