Mercimekleri haşlayın ve soğutun. Daha sonra domates, soğan ve maydanozları küçük küçük doğrayarak ilave edin. Tuzu ekleyerek, iyice karıştırın. Servis yaparken limon suyu ve sıvı yağ ilave edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc24777
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2008
2,660 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yeşil mercimek
1 orta boy kırmızı soğan
1/4 maydanoz
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
Akşamdan ıslattığınız yeşil mercimeği, sabah 20 dakika haşlayın. Helmelenmeyip diri kalmasına dikkat edin. Suyunu süzüp cam kaba alın. Yemeklik doğradığınız soğanı, havanda ezdiğiniz sarımsağı ve ince kıyım maydanozu serpip karıştırın. Sirkeyi, tuzu ve zeytinyağını kasede karıştırıp üzerinde gezdirin.