Kısa URL: https://ml.md/lc92789
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2013
2,994 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
5 adet salatalık turşusu
5 adet yeşil soğan
1 adet limon suyu
Mercimekleri haşlayın ve süzün.
Bir tencereye yağ koyup kısık ateşte kuskusu 2-3 dakika karıştırın. Sonra, sıcak su ve tuz ekleyip yine kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirin ve ılımaya bırakın.
Maydanoz, dereotu, taze soğan ve közlenmiş kırmızı biberi ince ince doğrayın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın.
Haşlanmış mercimek ile kuskus karıştın. Üzerine doğranmış malzemeleri ilave edin.
Limon suyu ve nar ekşisini ekleyin. Tuz ve yağını da dökerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc134606
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
531 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış kuskus
1 orta boy havuç
1 çay bardağı yoğurt
1 kase karışık turşu (havuç, domates, kornişon vs.)
1 diş sarımsak
1 tutam pul biber
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yeşil mercimeği ve kuskusu ayrı ayrı tencerelerde haşlayalım. Haşlanmış kuskusu ve haşlanmış yeşil mercimeği derin bir kaba alalım. Turşularımızı da ince ince doğrayalım ve kabımıza alalım. Sarımsağı rendeleyip tuz pul biber yoğurt ve sıvı yağ ile birlikte kabımıza alıp iyice karıştıralım. Daha sonra servis tabağına alıp servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc148895
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
380 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kuskus
Yarım demet dereotu
Yarım demek maydanoz
1 çay bardağı konserve mısır
Zeytinyağı
1 adet limon
Tuz
Kuskus ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde ara ara karıştırarak haşlayın.
Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
Mercimek ve kuskusun suyunu süzdükten sonra soğuk sudan geçirin.
Ardından da karıştırma kabına alın.
Üzerine mısır, dereotu ve maydanozu ilave edin.
Son olarak da tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.