Patatesleri soyup küp küp dilimliyoruz soğanı ince ince doğruyoruz ve tencereye sıvı yağ koyup soğanı kavuruyoruz. Salça ve patatesleride ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bulgur, tuz ve baharatlarını ekleyip suyunu veriyoruz ve orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc97040
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2014
6,425 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı yeşil mercimek
6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeşil mercimek düdüklüde haşlanır. Soğan çentilir, yağda pembeleştirilir. Salça, sarımsak, suyu süzülmüş mercimek atılır, bir kaç dakika daha kavurduktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patatesler ve tuz ilave edilir. 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak pkapatılır. Orta ateşte 35-40 dakika pişirilir.