Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yeşil Mercimekli Pazı Sarması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimekli Pazı Sarma

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167956
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2022
317 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

1 adet bayat ekmek
1 demet pazı yaprağı
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 kase yoğurt
2 adet kesme şeker
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal, kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz

Ekmeği rondodan geçirerek inceltin. Mercimeği haşlayın. Soğanı ufak doğrayıp sıvı yağda kavurun. Karıştırma kabına bayat ekmek ufağını, haşlanmış mercimeği, kavrulmuş soğanı, şekeri, kırmızı pul biberi, zerdeçalı, bulguru karıştırarak köfte harcı yapın. Pazıları haşlayıp üzerine soğuk su dökün, rengi yeşil kalsın. İçine harçtan koyarak sarıp dolma yapın. Bir tencereye dizerek 15 dakika kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurdu servis tabağının yanına ekleyin. Tereyağını eriterek içine naneyi serpin. Servis tabağının üzerine dökün. Servis yapın.



Yeşil Mercimekli Pazı Sarması

nedret
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72
Şehir: Çankaya - Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc11857
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
2,969 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 büyük demet pazı
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
10-15 dal maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı çiçek yağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Pazının sapları kesilir, yaprakları kaynar suda 1 dakika bekletilir, alınır. Zeytinyağı ve salça hariç tüm malzeme karıştırılır. Pazı yaprağının damarlı kısmına yeteri kadar iç konur. Yaprağın önce sağı ve solu kapatılır sonra yukarıdan aşağıya sarılır, tencereye dizilir. Sarma işlemi tamamlanınca salça, zeytinyağı ve 1,5 su bardağı pazının haşlandığı su karıştırılır, sarmaların üzerine gezdirilir. Yemek önce 10 dakika orta ateşte sonra, 20 kısık ateşte pişirilir.


ML® Pazı Sarması için tıklayın







Yeşil Mercimekli Pazı Sarması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(2 adet Yeşil Mercimekli Pazı Sarması 75,051 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort