2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
½ paket kabartma tozu
½ paket vanilya
Un, pudra şekeri ve tereyağı karıştırılır.
Yumurta, kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Hamur iyice yoğurulur.
Hamur merdane ile açılır. Kalıba yerleştirilir. Çatalla delinir.
İç malzemelerin hepsi birleştirilir.
Kalıptaki tart hamurunun üzerine düzgünce dökülür.
160 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.
Soğumaya bırakılır. Pudra şekeri dökülerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc115077
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2016
1,410 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
4 dal maydanoz
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1.5 su bardağı yeşil mercimek
1.5 su bardağı su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı süt kreması
1 çay kaşığı karabiber
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük küçük doğrayıp ilave edin. Yumurta, tuz ve karbonatı ekleyip yoğurun. Hamuru top şekline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın ve 2 kaşık yağ ile pembeleştirin. Mercimeği ve suyu ilave edip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. 3 tane yumurta, kaşar peyniri, süt kreması ve karabiberi ilave edip harmanlayın.
Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 20-22 cm çapındaki yuvarlak tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Üzerine mercimekli harcı döküp artan hamur parçalarıyla üzerini dekore edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.