Kısa URL: https://ml.md/lc158531
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021
398 defa indirildi / yazdırıldı
1 Kg Yeni toplanmış zeytin
2 Kaşık Tuz
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 Tane konserve yaptığımız cam kavanoz veya pet şişe
4 Yemek kaşığı kaya tuzu
1 Yemek kaşığı limon tuzu
Yeni toplanan zeytinler, yapraklarından ve eziklerinden ayıklanır.
Ortadaki çekirdeğe gelecek şekilde, iki yanından bıçakla çizilir.
Bu çizikleri fazla atarsanız, zeytin kısa sürede yenmeye hazır hale gelir.
Uzun sürede olması için, çizik atılmayabilir.
Atılan bu çizikler zeytinde bulunan acı suyun çıkarılması için atılır.
Zeytinler çizme işleminden sonra kavanoza konur, üzerine su eklenip, kapağı kapatılır.
Haftada bir bu su değiştirilir.
Ortalama 2 hafta bu işlemle zeytinler olgunlaşır ama yine de kontrolü yaparak tatlandırma işlemine geçilmelidir.
Acı suyu giden zeytinler cam kavanoza doldurulur.
Su 1 yemek kaşığı limon tuzu 4 yemek kaşığı kaya tuzuyla karıştırılıp, zeytinlerin üzerine eklenir.
Bu işlemle zeytinler çok daha lezzetli oluyor.
Sofralarımıza hazır hale gelen zeytini, tüketebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc163241
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2022
337 defa indirildi / yazdırıldı
3.5 kilogram zeytin
1 kilogram kaya tuzu
İlk olarak zeytinlerinizi güzelce temizleyin. Ayıklama işlemini de unutmayın. Yani çürük ve ezilmiş zeytinleri atın. Çünkü bu zeytinler, diğerlerinin de bozulmasına sebep olur.
Yaprak ve saplarını temizlediğiniz zeytinleri iyice yıkayın. Sonrasında güzelce çizin. Tüm bunları yaptıktan sonra da kavanoza yerleştirin.
Üzerine kaya tuzu eklediğiniz suyu aldığı kadar dökün. Kavanozunuzun kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay dinlendirin.