Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akıtma Tarifleri > Yılbaşı Ekmeği (2 adet - 15,943 defa bakıldı)

Yılbaşı Ekmeği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yılbaşı Ekmeği

sarı yaldız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.10.2014
Mesajlar: 46
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc105377
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2015
1,534 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr un
40 gr yaş maya
75 gr şeker
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam tarçın
250 gr margarin
170 gr süt
150 gr kuru üzüm
65 gr rom
100 gr badem
1 adet portaklaın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
75 gr margarin
75 gr şeker
50 gr pudra şekeri

Sos tenceresinde romla birlikte üzümleri beş dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Margarini oda ısısında bekletip yumuşamasını sağlayın. Bademlerin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın.
Sütü ısıtın. Bir kaseye alın. Dört çorba kaşığı un ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip yoğurun. Mayalanması için üzerini bir bezle örtüp odaısısında yarım saat bekletin.
Unu bir kaba eleyin. Tuz, kalan şeker ve baharatı ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş yumuşak margarin, yumurta ve mayalanmış hamuru ilave edip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp bir saat daha dinlendirin.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. İki santim kalınlığında açıp üzerine üzümler, rendelenmiş portakal kabuğu ve doğranmış bademleri serpin. Rulo şeklinde sarıp hamuru tekrar yoğurduktan sonra iki eşit parçaya bölün. Her iki parçayı ekmek somunu şeklini verip oda ısısında yarım saat daha bekletin.
Üzeri için margarini eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp üzeri için hazırladığınız margarinli şeker karışımını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Ekmekleri temiz bir beze sarıp bir veya iki hafta dinlendirebilirsiniz. Dilimleyip servis yapın.



Yılbaşı Ekmeği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165491
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2022
630 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su, süt karışımı
Yarım su bardağı süt
150 gr. eritilmiş margarin, tereyağı karışımı
1 çorba kaşığı mahlep
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
750 gr. un
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata (İsteğe bağlı)
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı kuru incir
1 çay bardağı ceviz ya da badem

Toz maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı ılık su-süt karışımını 10 dakika mayalandırıyoruz. Yarım su bardağı ılık sütle şekeri eritiyoruz. Eritilmiş margarin tereyağı karışımını süte ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıyoruz, karışıma ekliyoruz. Ön maya yaptığımız mayayı da ekleyip hepsini karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz. Kabaran hamura tüm kuru meyveleri ve cevizi ekleyip tekrar yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip 30 dakika tepsi mayalandırması yapıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.







Yılbaşı Ekmeği Tarifleri Akıtma Tarifleri



(2 adet Yılbaşı Ekmeği 15,943 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort