|
|
Yılbaşı Hindisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175801
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2024
185 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlk olarak bir kabın içerisinde sos için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırıp, bir fırça yardımı ile bu sosu hindinin her yerine sürün.
İçi için olan tüm malzemeleri teker teker iç tarafına yerleştirin. Hindinin ayaklarını bir ip ile bağlayın büyük bir pişirme torbasına koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hindi pişene kadar yaklaşık 2.5-3 saat kadar pişirin.
Kestaneli iç pilav için bir pilav tenceresine tereyağı ekleyin, ardından soğanları ekleyin, kavurun.
Kabak çekirdeklerini kestaneyi pilavı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Ardından kuş üzümü ve baharatlarını da ekleyip sıcak olan et suyunu dökün yaklaşık 12 dakika kadar kısık ateşte pilavı pişirin.
Hindi ve pilavda piştikten sonra tüm pilavı bir kabın içerisine alın ortasına hindiyi koyup servis edebilirsiniz.
Not: Hindiyi fırın torbasında pişirirken iğne ile torbaya 2-3 delik açınız. İsterseniz iç pilavı hindinin içerisine doldurup pişirebilirsiniz.
|
Yılbaşı Hindisi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175861
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2024
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı bal, ½ limon suyu, 1 yemek kaşığı hardal, 1 yemek kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Daha sonra bir fırça yardımıyla sosu 1 adet hindinin her yerine sürün.
Daha sonra hindinin içine 1 dal biberiye, 3 dal taze kekik, 2 adet defne yaprağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tane kişnişi hindinin içine yerleştirin.
Hindinin ayaklarını bir ip ile bağlayın ve büyük bir pişirme torbasına koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 2.5-3 saat kadar pişirin. (Hindiyi fırın torbasında pişirirken iğne ile torbaya 2-3 delik açınız.)
Kestaneli iç pilav için bir pilav tenceresine 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyin, ardından yemeklik doğradığınız 2 adet kuru soğanı ekleyip kavurun.
4 yemek kaşığı kabak çekirdeğini, 1 su bardağı haşlanmış kestaneyi ve 2 su bardağı baldo pirinci ekleyip kavurma işlemine devam edin.
Ardından 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip sıcak olan 3 su bardağı et suyunu dökün, yaklaşık 12 dakika kadar kısık ateşte pişirin. (İsterseniz iç pilavı hindinin içerisine doldurup pişirebilirsiniz.)
Hindi ve pilav piştikten sonra tüm pilavı bir kabın içerisine alın. Pilavın ortasına hindiyi koyup servis edin.
|
|
Yılbaşı Hindisi Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|