Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pankek Tarifleri > Yılbaşı Keki (3 adet - 114,793 defa bakıldı)

Yılbaşı Keki


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yılbaşı Keki

miray
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2009
Mesajlar: 22
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc38213
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2009
1,948 defa indirildi / yazdırıldı




175 gr. tereyağı
Bir fiske tuz
250 gr. un
Bir limon kabuğu rendesi
5 yumurta
15 gr. tarçın
200 gr. şeker
15 gr. rendelenmiş çikolata veya kakao
125 gr. bal
125 gr. ince kıyılmış portakal veya limon kabuğu şekerlemesi
75 gr. ince kıyılmış badem

Derin porselen bir kase içine yumurta ve şekeri ilâve ediniz
Boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız.
Limon veya portakal şekerlemesini ince kıyınız. Bu karışının balı ilâve ederek karıştırınız.
Limon kabuğunu rendeleyiniz. Elenmiş un içine yumuşatılmış tereyağı ve kabartma tozu ilâve ediniz.
Diğer kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini una ilave ediniz.
Yukarıda kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini unu ilâve ediniz.
Yukarıda çalışılan işlemlerin karışımlarını bir araya getirdik alt üst ediniz.
içine kâğıt yayılmış yuvarlak bir kalıba boşaltınız.
Sıcak fırında orta ısı derecesinde 40 dakika pişiriniz.

Not: Üstüne marmelat ve bademli bir krema sürünüz, dondurma ile servis ediniz.


Yılbaşı Keki

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70841
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2011
3,894 defa indirildi / yazdırıldı




1250 gr kuru üzüm
500 gr kuşüzümü
180 gr (3/4 su bardağı) doğranmış meyve kabuğu şekerlemesi
120 gr (3/4 su bardağı) vişne şekerlemesi (her biri ortadan 2'ye bölünmüş)
180 gr (1+1/2 su bardağı) badem (ince doğranmış)
480 gr (4 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
1+1/2 tatlı kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
350 gr (24 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
360 gr (1+1/2 su bardağı) şeker
8 büyük yumurta (hafifçe çırpılmış)
1 çorba kaşığı pekmez

Önce, fırınınızı hafifçe (150°C) ısıtınız.
Kek kalıbını ve tepsiyi hazırlayınız. Kuru üzüm, kuşüzümü, meyve kabuğu şekerlemesi, vişne şekerlemesi ve bademleri büyük bir kaseye koyup, 4 çorba kaşığı un ekleyiniz. Meyveleri iyice una bulayıp, bir kenara bırakınız.
Kalan un, tuz, hindistancevizi, yenibahar ve tarçını orta boy bir kaseye eleyip, bir kenara bırakınız.
Büyük bir kasede yumuşatılmış tereyağlıya şekeri tahta bir kaşıkla, pürtüksüz krema kıvamına gelene kadar kabartınız. Çırpılmış yumurtaların yarısını katıp iyice karıştırınız. Kalan yumurtaları ekleyip, yeniden iyice karıştırınız. Pekmezi ekleyip, karışım kahverengi olana kadar karıştırınız. Yavaş yavaş baharatlı unu tahta bir kaşık yada spatulayla karıştırarak katınız. Bütün malzeme iyice karışınca, doğranmış meyve şekerlemeleri ve vişne şekerlemelerini azar azar ekleyiniz.
Karışımı hazırladığınız kek kalıbına kaşıkla boşaltıp, ortasını çukur bırakarak üstünü spatulayla düzeltiniz. (Böylece kekin ortasının fazla kabarmaması sağlanır.) Kek kalıbını kağıt döşediğiniz tepsiye yerleştirip, fırının orta yada alt katına sürerek 1 saat pişiriniz.
Fırının sıcaklığını hafifçe düşürüp (140°C), keki bir saat daha pişiriniz. Üstü çok kızarmışsa, keki fırından çıkarmadan üstüne alüminyum kağıt koyarak 3 saat daha, kekin ortasına batırılan bir şiş temiz olarak çıkana kadar pişiriniz.
Kalıbı fırından alıp 1,5 saat bir kenarda soğutunuz. Keki büyük bir tel ızgaraya çıkarıp, iyice soğumasına yakın yağlı kağıdı altından ve kenarlarından çıkarınız. Keki tel ızgarada en az 12 saat beklettikten sonra, alüminyum kağıda sarıp teneke bir kutuya koyarak, 2-3 ay sonra servis ediniz.

Not: Zengin meyveli bütün kekler gibi durdukça lezzeti artan yılbaşı keki, yılbaşından en az 2-3 ay önce yapılır. Üstüne ve altına ince bir şiş batırılıp alüminyum kağıda sarılarak hava almayan bir teneke kutuda saklanır.
Pişmesi uzun sürdüğü için, kek kalıbını iyice kaplamak gerekir. Bu kaplama işi kek hamuru hazırlanmadan önce yapılmalıdır. Önce kek kalıbı hafifçe yağlanır, sonra iki kat yağlı kağıtla yanları ve altı döşenir. Kalın kahverengi paket kağıdından kalıbın yüksekliğinden 2,5 santim fazla ve kalıbın çevresini 2 kez dönecek uzunlukta bir şerit kesilir. Bu kağıt şerit, kalıbın çevresine iple sıkıca bağlanır. Sonra bir tepsiye, kalıbı alacak büyüklükte 2 kat kahverengi yada gazete kağıdı döşenir.
Pişim süresinin yarısında, kekin üstünün çok çabuk kızarıp kızarmadığı kontrol edilir. Çabuk kızarıyorsa, üstüne alüminyum kağıt konup pişirmeğe devam edilir.


Yılbaşı Keki

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165493
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
166 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1.5 su bardağından biraz az toz şeker, esmer şeker karışımı
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı tereyağı
1 su bardağı meyve şekerlemesi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı vişne kurusu
1 adet portakal suyu
1 çay bardağı damla çikolata
5 adet kuru kayısı (Minik doğranmış)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil tozu
1 paket kabartma tozu
Çay kaşığı ucuyla karbonat
2 su bardağı elenmiş un

Bir cam kasede portakal suyunu sıkıp meyve şekerlemelerini, üzümleri, vişne kurusunu içine atarak 15 dakika bekletiyoruz. Yumurtalarla şekeri 5 dakika çırpıyoruz. Yağı ekleyerek 2 dakika daha çırpıyoruz. Tüm toz malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz, tekrar düşük derecede çırpıyoruz. Portakal suyunda beklettiğimiz malzemeleri iyice süzüp, diğer meyveleri ilave ederek karıştırıyoruz. İstediğiniz kalıbın tabanına yumuşak tereyağı sürüyoruz. Bu karışımı kalıba döküyoruz. 170 derece ılıtılmış fırında 50-55 dakika arası pişiriyoruz.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 07.04.2023






Yılbaşı Keki Tarifleri Pankek Tarifleri



(3 adet Yılbaşı Keki 114,793 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort