|
|
Yoğurtlu Pideli Kebap |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10042
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
3,094 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuşbaşı (buttan) kuzu eti
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı et suyu
3 küçük, yada 2 orta boy kebap pidesi
Yarım kilo yoğurt
4 sivribiber
2 orta boy domates
1 kahve kaşığı kırmızı biber.
Domatesleri yıkayıp, dikine sekizer parçaya, biberleri dörder parçaya, bölüp ayrı şişlere dizin. Kuzu etini her şişe beşer, altı şarolmak üzere dizin. Etleri ve sebzeleri beşer, altışar olmak üzere dizin. Etleri ve sebzeleri ateşte pişirin. Küçük karelere böldüğünüz pideleri bir tenceredeki yağda kızartın, et suyunu katın, beş dakika bekletin. Sonra pideleri çukur tabaklara taksim edin. İyice karıştırdığınız yoğurdu dökün, üzerine eritip kattığınız kırmızı biberi ve tereyağını dökün, en üste şişleri koyupfırında ısıtın.
ML® Yoğurtlu Pide için tıklayın
|
Yoğurlu Pideli Kebap |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1300
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun kuşbaşı
2 soğan
3 domates
4 çorba kaşığı yağ
3 pide
500 gr. yoğurt
Tuz ve karabiber
1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.
2- 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
3- Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
4- Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
5- Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:
1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
ML® Yoğurtlu Kebap için tıklayın
|
|
Yoğurlu Pideli Kebap Tarifleri Kebaplar
|
|