|
Yoğurt Çorbası |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80902
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2012
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kase yoğurt
1 Yemek Kaşığı nane
1 Çay Kaşığı kırmızı pul biber
1 Avuç pirinç
6 Su Bardağı su
1 Yemek Kaşığı un
Yıkanıp ayıklanan pirinç kaynamakta olan suya atılır ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta yoğurdun içine un ilave edilir, iyice çırpılır. Yavaş yavaş, çevire çevire pirinçli suya ilave edilir. Kaynayana kadar çevirme işlemine devam edilir. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşin altı kapatılır, servis edileceği zaman üzerine hafifçe kızdırılmış marğarinde çevrilmiş kırmızı pul biber ve nane ilave edilir.
|
Yoğurt Çorbası |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78778
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
8 Bardak et suyu
3 Çorba Kaşığı un
Yeterince nane,tuz
2 Bardak Yoğurt
Et suyunu bir tencerede ateşe koyup, gereği kadar tuz atınız. Unu yoğurtla beraber bir kapta tahta kaşıkla iyice ezip, 1/2 bardak suyla sulandırınız. Sonra et suyuna, bir yandan karıştırarak ilâve ediniz. Birkaç dakika kaynattıktan sonra nanesini de atıp kâseye boşaltınız.
Not: İsterseniz unu 1,5 yumurta kadar yağla bir tencerede hafifçe kavurup içine yoğurdu dökmek; birkaç kere karıştırdıktan sonra et suyu veya su ilâve etmek suretiyle de hazırlayabilirsiniz.
|
|