|
Yoğurt Çorbası |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4246
Gönderme Tarihi: 28.May.2006
7,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram yoğurt
8 bardak et suyu
50 gram margarin veya sıvıyağ
2 kahve fincanı un
Tuz
1 çorba kaşığı kurutulmuş nane
Yoğurt, yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yoğurt bir kaşıkla çırpılırken, üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
Bir başka tencereye yağ ve un konur, tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak bir iki dakika kavrulur.
Daha sonra üzerine yoğurtlu karışım, yavaş yavaş dökülür.
İyice yedirdikten sonra ateş arttırılır ve çorba bir taşım kaynatılır.
Üzerine tereyağda kızdırdığımız nane katılarak, derin tabaklarda veya küçük kâselerde servis yapılır.
Not: Çorba yapmaya başlarken ilk önce yoğurdu çırpın. Daha pürüzsüz bir kıvam alır. Yoğurtlu karışımı, çorbaya yavaş yavaş dökün. Devamlı karıştırın. Çorbanızın üzerine, tereyağda kavrulmuş nane katarsanız, daha lezzetli olur. Sıcakken içine kıtır ekmek de katılabilir.
ML® Yeni Gelin Çorbası (görsel)
|
Yoğurtlu Çorba |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc65496
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
2,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
2 adet domates
Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte, topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Fotoğraf "anka kuşu" tarafından gönderildi. 27.02.2020
|
Yoğurt Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105221
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2015
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz, nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. Üzerine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp içine dökün ve 2 dakika daha kaynatın. Bir kabın içinde un, su ve kırmızıbiberi yoğurup uzun çubuklar yapın ve kurutun. Daha sonra yağda kızartın. Çorba pişince içine bu kızaran hamurları dökün ve üzerine nane, kıyılmış dereotunu ezilmiş sarımsakları ilave ederek servis tabağına aktarın. Karıştırıp sıcak ya da soğuk ikram edin. Sunum yaparken acı biberleri dilimleyip üzerine koyun.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.05.2023
|
Yoğurt Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc111085
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015
2,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
Almanya Türk Toplumu
Yarım çay bardagı pirinç
5 bardak su
1 yumurta sarısı
2 kasık un
1 kase yogurt
Nane, kırmızı biber, tuz, tereyağı
Bir kapta yogurt, un, yumurta sarısı çırpılır. Su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya yarım çay bardagı pirinç ilave edilir. Tuz en son ilave edilir. Ayrı tavada sıvıyagda 1 miktar nane, kırmızı biber 1 tatlı kasıgı eritilir. Kaynayan çorbaya ilave edilir.
|
Yoğurt Çorbası |
|
berat özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc125766
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2017
1,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 su bardağı süzme yoğurt
½ su bardağı haşlanmış buğday
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Tereyağı
Tencerede su kaynarken buğday ve nohutları ekleyin. Yumurtanın sarısı, un ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Bu karışıma tenceredeki sudan yavaş yavaş ekleyerek özleştirin. Tencerenin altını kısıp karışımı yavaş yavaş tencereye dökün. Çorba kaynarken bir tavada tereyağını köpürtün, içine kuru naneyi atıp kızgın yağı çorbanın üzerinde gezdirin. Bir de küçük hatırlatma: Bu çorbanın tuzunu yerken atmak gerek, yoğurt kesilmesin diye.
|
Yoğurt Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144320
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
815 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kase yoğurt
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
6 su bardağı su
Sıvı yağ
Nane
Kırmızı biber
Pirinçleri tencerede haşlamaya bırakıp başka bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın. Haşlanan pirinçlerin suyundan iki üç kepçe alıp yoğurtlu karışımınıza ekleyin. Bu karışımı yavaş yavaş tenceredeki pirinçlerin üzerine ekleyin. En son üzerine tuzu, yağda yaktığınız nane ile kırmızı biberi ekleyin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148879
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020
495 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 su bardağı su
1 su bardağı pirinç
Tuz
Terbiyesi için:
Yarım kg yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri için:
½ çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
Pirinci süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın.
Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Yarım kilo yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.
Terbiyenin içerisine 1 bardak su ekleyin ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzunu ekleyin.
Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, sıvıyağı ekleyin.
Sosun üzerine naneyi, toz biberi döküp sosu ocaktan alın.
Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün, servis edin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152035
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
448 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Orta boy bir tencerenin içerisine pirinçleri koyun. Üzerine suyu ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kabın içerisine yoğurt ve unu aktarın. Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına dikkat edin. Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp yavaşça yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin. Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli ve yavaş bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandan da karıştırın. Bu şekilde tüm yoğurdu ilave ettikten sonra kaynayana kadar güzelce karıştırın. Kıvamı size koyu gelirse bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Kaynadıktan sonra içerisine tuzunu ilave edin. Ayrı bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Elde ettiğiniz bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166534
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırık yarma
9 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
1.5 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Nohut ve yarmayı tuzlu suda haşlıyoruz. Yarma yumuşadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta çırptığımız yoğurdu soğuyan çorbanın üzerine döküp karıştırıyoruz. Bir tavada yağları eritiyoruz, üzerine bir tatlı kaşığı nane döküyoruz. Yağ biraz soğuduktan sonra çorbaya ilave ediyoruz.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166904
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022
251 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 çorba kasesi yoğurt
½ su bardağı pirinç
1-2 yemek kaşığı un
6 su bardağı sıcak su
Tereyağı
Nane
Tuz
Pul biber
Yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çorba tenceresine sıcak suyu alın ve pirinci ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra yoğurtlu karışımı yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Çırpıcıyla karıştırarak kaynamasını bekleyin. Tuz ve kuru naneyi ekleyin. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve pul biberi yağa atın. Çorbanızı servis yaparken yağ sosu ile süsleyin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167801
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
3.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 kâse erişte
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2.5 tatlı kaşığı nane
Çorbaya başlamak için bir tencereye yoğurdu ekleyin. Yoğurdun üzerine 1 yumurta kırın, tepeleme 1 yemek kaşığı un ekleyerek çırpın. Üzerine soğuk su dökerek çırpmaya devam edin. Ocağa aldığınız karışıma erişteyi tuzu ve nohudu ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırın.
Çorbanın sosu için sos tenceresinin içine tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra nane ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu ocakta kaynamaya bıraktığınız çorbaya dökün ve servis edin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171820
Gönderme Tarihi: 03.May.2023
150 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pirinç veya tel/arpa şehriye
5 veya 6 bardak su
Tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
İlk olarak yumurtayım güzelce çırpın.
Ardından yoğurtla karıştırın.
Unu da ilave edip güzelce çırpın. Eğer koyu kıvamlı bir çorba istemiyorsanız unu eklemeyebilirsiniz.
Suyu tencereye alın. İçine yoğurtlu ve yumurtalı karışımı ekleyin.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Çorbanız kaynayınca şehriyeleri veya yıkanmış pirinci ekleyin. İyice pişene kadar çorbanızı kaynatın.
Altını kapattıktan sonra tuzunu ekleyin.
En son tereyağını kızdırıp naneleri içinde bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurt Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172281
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane
Yoğurt çorbası yapımı için, tencereye suyu ekleyin, kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
Bir kapta yumurta, un ve yoğurdu karıştırın.
Pişen pirincin üzerine ekleyin ve karıştırın.
Pişerken bir tutam kuru nane ekleyin.
10 dakikaya yakın pişirdikten sonra yoğurt çorbasının altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
Yoğurt çorbası servise hazır.
|
|