|
Yoğurt Sosu |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156980
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase yoğurt
1 kaşık limon suyu
1/2 soğan (çok ince doğranacak)
2 kaşık süt
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Bütün karışım, blender'den geçirilip, kullanılacak.
Not: Balık yemekleri içindir.
|
Yoğurtlu Sos |
|
buzlu çay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc134913
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2018
806 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı ceviz (robottan geçirilecek)
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
5 dal dereotu
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
Zeytinyaığını ocağın üzerine koyup ısıtın susamı, cevizi koyu kavurup susamın rengi sarardıktan sonra baharatları sırasına göre koyun.
Onları da biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğuttuktan sonra yoğurdun içine koyup sarmısağıda ezip, dereotunu ince ince doğrayarak, yeteri kadar tuzunu koyup karıştırın.
Fotoğraf "varlı" tarafından gönderildi. 01.06.2019
|
Yoğurtlu Sos |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73739
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2012
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr yoğurt
3 adet beyaz biber
1/2 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun. Torbayı en az 5-6 cm’lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır. Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarımsak, tuz ve beyazbiberini ilave edin. Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın. Tuzunu ve biberini kontrol edin.Gerekirse tuz ve biber ilave edin
|
Yoğurt Sosu |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70876
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011
2,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/2 su bardağı yoğurt
1 limonun suyu
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Bütün malzemeleri orta boy bir kaseye koyup, çatalla birbirine iyice karışana kadar çırptıktan sonra, sosunuzu servis ediniz.
Not: Mayonez ya da sirkeli sosun yerine değişiklik olarak bu yoğurt sosunu salataların, kızarmış sebzelerin yada kebapların yanında servis edebilirsiniz. Dilerseniz sosu, bütün harcı kapaklı bir kavanoza koyup iyice çalkalayarak da hazırlayabilirsiniz. (Bu usulde istediğiniz kadar sos kullanıp kalanını bekletebilirsiniz.)
|
Yoğurt Sosu |
|
meyankökü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc29688
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2008
3,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 1/2 tatlı kaşığı hardal
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı krema
bir tutam beyazbiber
Bütün malzemeyi bir kâseye koyup, iyice karışıncaya kadar telle hızlı hızlı çırpın. Kabın üstünü örtüp, buzdolabında soğumaya bırakın. (buzdolabında iki ya da üç gün saklanabilir).
|
Yoğurt Sosu |
|
meyankökü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc29687
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2008
3,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı) yağsız yoğurt
bir tutam toz kırmızıbiber
1/4 tatlı kaşığı şeker
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
4 çorba kaşığı yağsız süttozu
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
Yoğurt, toz kırmızıbiber, şeker ve soğanı küçük bir kapta karıştırın. Telle çırparak önce süttozunu, sonra limon suyunu yedirin. Sosun koyulaşması için, kâsenin üstünü örtüp, buzdolabında en az otuz dakika dinlenmeye bırakın. (buzdolabında üç gün saklanabilir).
Not: Süttozu, sosun koyulaşmasına yardım eder.
|
Yoğurt Sosu |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23227
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
2,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1/2 kg. yoğurt
1 tatlı kaşığı acı biber
Sarımsak soyulduktan sonra havanda dövülür. Zeytinyağı ile iyice karıştırılır ve krema haline getirilir. Yoğurt ve acı biber ilave edilerek çırpılır. Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra sofraya getirilir.
|
Yoğurtlu Sos |
|
Melda Özerman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2008
Mesajlar: 33 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22734
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2008
3,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yoğurt
1 fincan zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Sarımsakları iyice dövüp zeytinyağı ile karıştırın. Acıbiber ve yoğurdu ilave ederek çırpın.
|
Yoğurtlu Sos |
|
mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc18844
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007
3,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet salatalık
1 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı süt
Ekmek içini sütle sıkın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyin ve bir kaba koyun.
Üzerine ince kıyılmış sarımsağı, ekmek içini, yoğurdu ilave edin.
Buna yavaş yavaş zeytinyağı katın.
Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
|
Yoğurtlu Sos |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc3649
Gönderme Tarihi: 11.May.2006
3,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg Yoğurt
1 Dilim Bayat Ekmek Içi
2 Çorba Kasigi Süt
1 Salatalik
1 Çorba Kasigi Zeytinyagi
5 Dis Sarimsak
Ekmek içini sütle islatip sikin. Sarimsagi ayiklayip ince ince kiyin.
Salataliklari soyup incecik dilimleyerek bir kaba alin.
Salatalik, kiyilmis sarımsak, ekmekiçi ve yogurdu karistirin. Yavas yavas zeytinyağıni ekleyerek çirpin. Tuz ve karabiber serptikten sonra servis yapin.
|
Yoğurtlu Sos |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3401
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kırmızı soğan
6-7 adet biber turşusu
2 kaşık zeytinyağı
Yeteri kadar yoğurt
Bir miktar kıyılmış maydanoz
Soğan ve biber turşuları kıyılır, maydanoz, yoğurt ve zeytinyağı ile karıştırılır.
Not: Özellikle haşlanmış ve kızarmış kabak için idealdir.
ML® Ketçap için tıklayın
|
Yoğurt Sos |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc858
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2006
3,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 1/2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
Beyazbiber
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarımsak, tuz ve beyazbiberini ilave edin. Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın, tuzunu ve biberini kontrol edin.
|
|