Bulguru geniş bir kaseye alın. Sıcak su ilave edip üzerini kapatın ve şişmesi için yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Şişen bulgura un, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Parmaklarınızı suya batırarak harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmak uçlarınızla sıkarak şekil verin. Suyu geniş bir tencerede ısıtın ve hazırladığınız köfteleri ilave edip haşlayın. Haşlanan köfteleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp bir servis tabağına alın. üzeri için yoğurdu geniş bir kasede çırpın. Ezdiğiniz sarımsakları ilave edip karıştırın. Sızma zeytinyağını bir sos tenceresinde ısıtın. Rendelenmiş domatesi ve bibersalçasını ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bulgur köftelerinin üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan gezdirin. Nane serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc89318
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
1,623 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 soğan
1 demet maydanoz
Tuz, nane
2 çorba kaşığı un
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, nane
Yoğurma kabının içine bulgurun üzerine elinizle az miktarda soğuk su serperek üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Daha sonra üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtayı, unu, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar kopartıp avuç içinde köfteler yapın ve orasına bastırın. Bu şekilde hazırlanan köfteleri kaynayan tuzlu suda haşlayın. Sürüp servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş kırmızıbiberli tereyağını ve sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapın.