|
Yoğurt Soslu Patates Topları |
|
sadıka müezzinoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc143097
Gönderme Tarihi: 29.May.2019
871 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet patates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Kırmızı biberli yağ
Nane
Pul biber
Tuz
Karabiber
Patatesleri soyup yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Üzerini örtecek kadar su koyarak haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzerek ezici ile ezin.
Az sıvı yağda ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı salça ekleyerek 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alarak patateslere ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurun. Cevizden büyük top şeklinde yuvarlayın ve servis tabağına alın.
Sarımsakları ezerek yoğurda ilave edin. Patates toplarının üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirerek, nane ve pul biberle süsleyin.
|
Yoğurt Soslu Patates Topları |
|
zorbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91341
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013
2,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı ince bulgur
2 haşlanmış patates
1 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
Maydanoz, sıcak su, tuz, nane
Sosu için:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber, nane
Yoğurma kabında bulguru, haşlanmış sıcak patatesi bir miktar sıcak suyla yoğurun. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin. Daha sonra yumurtayı, salçayı, unu, tuzu, kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük köfteler yapıp, tuzlu suda haşlayın. 10 dakika sonra süzüp servis tabağına aktarın. Üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, ardından pul biber ve nane konup eritilmiş tereyağını gezdirin.
Fotoğraf "songül soner" tarafından gönderildi. 17.08.2015
Fotoğraf "çim" tarafından gönderildi. 19.09.2016
|
|