Kısa URL: https://ml.md/lc43775
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2009
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuzu pirzola
4 çorba kaşığığıyoğurt
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Pirzolalar yağlanmış fırın kabına dizilir. Diğer malzemeler karıştırılır ve pirzolanın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc86815
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2013
1,702 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet pirzola
1 soğan
Kekik, karabiber, tuz
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorbakaşığı zeytinyağı
1 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
Sosu hazırlamak için öncelikle soğanı soyupmutfak robotunun içine alıp ince bir şekilde kıyın. Üzerine közlenmiş patlıcanı ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak yoğurdu da ekleyip karışımı tamamlayın. Bu sosu tavuk ve et yemeklerinizde, hatta salata sosu olarak bile kullanabilirsiniz. Etlerin üzerine zeytinyağı ve baharatları döküp 15 dakika dinlendirin. Ardından da yağsız bir tavada iki yüzünü de pişirip servis tabağına sosla birlikte yerleştirip ikram edin.