|
Yoğurt Soslu Sahan Kebabı |
|
devetabanı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc98095
Gönderme Tarihi: 09.May.2014
1,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 parça dana antrkot
6 dilim pastırma
2 diş Sarımsak
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
2 közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş yeşilbiber
3 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt
Etleri, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsaklarla bir kabın içinde iyice karıştırın. 1 çay bardağı sütü içine ekleyip etleri bu sosun içinde 1 saat kadar bekletin. Daha sonra etleri ve pastırmaları uzun ince dilimlere kesin. Bir sahana ya da tencereye yerleştirin. 35 dakika kadar pişirin. Közlenmiş patlıcanı ve dolmalık biberi irice etlerin içine ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt döküp sıcak olarak ikram edin.
|
Yoğurt Soslu Sahan Kebabı |
|
döne
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93776
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013
1,640 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo kuzu incik
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, kekik, kırmızıbiber
1 adet pide
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Öncelikle eti yıkayıp kızgın bir tencerede mühürleme işlemi yapın. Yani her tarafını rengi dönünceye kadar kızartın. Daha sonra içine irice doğranmış soğanları, üzümü, tarçını ve baharatları atın. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. Etler iyice pişince salçalı sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için de tencerenin içinde tereyağını eritin, üzerine salçayı, rendelenmiş domatesi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pideleri ısıtıp servis tabağına alın üzerine domates sosu ve etleri ekleyin, minik domateslerle süsleyip ikram edin.
|
|