|
Yoğurt Soslu Tavuk |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc1611
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2006
3,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet pişmeye hazır tavuk
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
1 yemek kaşığı kimyon
2 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı toz acı biber
Tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine yerleştirin. Malzemenin tümünü bir kapta karıştırın. Karışımı tavuğun üzerine dökün ve en az 8 saat buzdolabında bekletin. Ertesi günü fırını 190 dereceye ısıtın, tavuğu bir güveç kabına yerleştirin. Güveci kapatıp tavuğu 1,5-2 saat fırında kızartın. (Tavuğa çatal batırıldığında berrak bir su akmalı) Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak olarak servise sunun.
ML® Fırında Soslu Tavuk için tıklayın
|
YOĞURT SOSLU TAVUK |
|
gönül sofrası
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40805
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2009
3,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 bütün tavuk
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 dal maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tavuğun derisini çıkarıp iri parçalara ayırın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yoğurdu derin bir kaseye alın. Domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın.
Tavuk parçalarını fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Not: Tavuğun nar gibi kızarmasını istiyorsanız, fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine birkaç damla buz gibi soğuk su serpip tekrar fırına verin. Bu yöntemi fırında kızarttığınız etlere de uygulayabilirsiniz.
|
Yoğurt Soslu Tavuk |
|
çakıcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2011
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66023
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011
2,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş dövülmüş sarımsak
1'er çay kaşığı kimyon, toz kişniş ve pulbiber
Yoğurt sos için:
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı limon suyu
1 adet orta boy salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım çorba kaşığı hardal
Yarım çorba kaşığı bal
Karabiber, tuz
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir kaba alıp, sarımsak, kimyon, kişniş ve pulbiberi ekleyip, karıştırın. Etleri çöp şişlere dizin, üzerine sarımsaklı karışımı gezdirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Sos için, yoğurt ve limon suyunu karıştırın. Rendelenip suyu sıkılmış salatalık, dereotu, hardal, bal, karabiber ve tuzu ilave edip, iyice karıştırın. Eti ızgarada önlü arkalı kızartıp, sosla servis yapın.
|
Yoğurt Soslu Tavuk |
|
taze nane
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc120876
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2016
1,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 kg tavuk but
½ su bardağı light süt
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı hardal
1 tutam zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı file badem
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayın. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın. Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın. Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 23 dakika karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|