Kısa URL: https://ml.md/lc15625
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
3,327 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı buğday
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı kuru nane
1,5 tatlı kaşığı tuz
Buğday ayıklanır, yıkanır, üzerini 1 parmak geçecek kadar su konur, yumuşayana kadar haşlanır. Yoğurt, 4 bardak su ile çırpılır, buğday soğuyunca yoğurtla karıştırılır. Üzerine nane serpilir. Soğuk servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc16093
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
3,148 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik Gerekli malzeme:
1 su bardağı buğday
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı nane
Yeteri kadar su
Tuz
1 Buğdayı geniş bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
2 Yoğurdu çok az su ile çırpın. Buğday soğuyunca yoğurtla karıştırın. Üzerine bol nane serpip servis yapın.