|
Yoğurtlu Barbunya Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178657
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
142 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı barbunya (haşlanmış da kullanabilirsiniz)
1 adet havuç
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Barbunyaları yumuşayana kadar haşlayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Havucu rendeleyin.
Soğanları zeytinyağıyla beraber bir tavaya alın ve hafifçe kavurmaya başlayın.
Daha sonra üzerine havuçları da alıp birkaç dakika daha kavurun.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bu sırada yoğurdun içerisine rendelediğiniz sarımsağı ve kıydığınız dereotunu ekleyip güzelce karıştırın.
Tüm malzemeleri derin bir kapta bir araya getirip güzelce karıştırıp tuzunu da ilave edin.
Dileğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Yoğurt Soslu Barbunya Salatası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173190
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
500 gr taze barbunya
2 közlenmiş kırmızı biber
7-8 konserve mantar
1 çay bardağı mısır
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu
1 çay bardağı ceviz
Sosu için:
1 çay bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Barbunyayı ayıklayıp haşlayın. Derin bir salata kasesine iri küp şeklinde doğradığınız közlenmiş biberi alın. Üzerine ince dilimlediğiniz mantarları, mısırı, haşladığınız barbunyayı, cevizi, ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
|
Yoğurtlu Barbunya Salatası |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153284
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2020
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
500 gr. haşlanmış barbunya
2 adet rendelenmiş havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçları sotelemek için)
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı doğranmış ceviz
Yarım demet maydanoz
7-8 adet kornişon turşu
Yarım demet dereotu
SOSU İÇİN:
150 gr. süzme yoğurt
100 gr. mayonez
3-4 diş sarımsak
Tuz
Haşlanmış barbunyanın suyunu süzüyoruz. Tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz. Rendelenmiş havuçları ilave edip kavuruyoruz. Közlenmiş kırmızı biberleri küp küp doğruyoruz. Ceviz, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu karıştırma kabına alıyoruz. Barbunya ve havucu ilave edip karıştırıyoruz. Sosu için; süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırıp çırpıyoruz. Hazırlanan sosu salata malzemesi ile karıştırıp servis ediyoruz.
|
Yoğurtlu Barbunya Salatası |
|
mevsim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc149102
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2020
598 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı barbunya
1 kase yoğurt
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Bir tutam dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı biber
Tuz
Barbunyaları yumuşaması için haşlayın.
Soğanın kabuğunu soyup ince ince doğrayın ve bir tavada kavurun.
Üzerine de haşlanmış barbunyayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Tuzunu da ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte pişirin ve dinlendirin.
Sarımsağı da ezip yoğurtla karıştırın.
Barbunya soğuyunca bir tabağa alın ve sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
En son üzerine kırmızı biber ve zeytinyağı gezdirin.
|
Yoğurtlu Barbunya Salatası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc127336
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2017
1,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 kg barbunya
4 dal taze soğan
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık sarı biber
Yarım demet maydanoz
2-3 dal dereotu
2-3 dal nane
8 kornişon turşu
Tuz
Karabiber
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı taneli hardal
Yarım çay kaşığı zerdaçal
Üzeri için:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp soğuması için kenara alın. İnce kıydığınız taze soğan, yeşillikler, küp doğradığınız biberler ve kornişon turşuları ilave edin. Soğuyan barbunyaları da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpıp salatanızın üzerine dökün. Üzeri için süzme yoğurdu bir kasede hafif çıprın. Eziğiniz sarımsağı ve mayonezi ekleyip karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin. Kırmızı pul biberle süsleyip servis yapın.
|
Yoğurtlu Barbunya Salatası |
|
elvan
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc71661
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2012
2,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak kuru barbunya
4 kaşık mayonez
1 diş sarımsak
1 büyük havuç
500 gr yoğurt
Bolca ince doğranmış dereotu ve maydanoz
barbunyalar akşamdan ıslatılır, ertesi gün haşlanır(diri kalmasın), barbunya süzülür, havuçlar rendelenir, iri cekilmiş ceviz, havuç, maydanoz ve dereotu haşlanmış barbunyanın üzerine ilave edilir, sarımsak ezilir, içine yoğurt ve mayonez eklenir, sonra sos hazırladığımız salata ile karıştırılır, dolap’a atılır soğuyunca yenir, servise hazırdır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.06.2024
|
|