|
Yoğurtlu Biber Kızartması |
|
doğal gıda
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142640
Gönderme Tarihi: 11.May.2019
575 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram çarliston biber
250 gram yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Biberlerinizi yıkayın ve kurulayın. Saplarını kesin 2-3 parçaya bölün. İnce bir bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
Sıvı yağı tavaya alın ve kızdırın. Biberleri hafifçe karıştırarak 5 dakika kadar kızartın. Kevgir yardımıyla kağıt havlu serilmiş tabağa alın ve tuzlayın.
Üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin.
|
Yoğurt Soslu Biber Kızartması |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc65765
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
2,757 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kırmızıbiber
6 adet çarliston biber
4 adet sivri biber
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
Biberleri yıkayıp kurulayın ve isterseniz fırında ızgara yapın ya da kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp sonra servis tabağına yerleştirin. Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirip servis yapın.
|
Yoğurtlu Biber Tava |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59635
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2011
2,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 çarliston biberi
180 gr (1 su bardağı) rafine yağ
125 gr yoğurt (tam yağlı)
1 diş sarımsak (çok ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
Biberleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra birkaç yerinden sivri uçlu bir bıçakla delerek bir kenara koyunuz.
Orta boy bir tavada orta ateşte rafine yağı kızdırınız. Biberleri tavanın içine atıp 3-4 dakika, her tarafları pişene kadar kızartınız. (Biberleriniz, hafif kahverengileşmeye başlayıp derileri ayrılmaya yüz tuttuğunda kızarmış demektir.) Kızaran biberleri, bir delikli kepçeyle yağını süzdürerek, altına kâğıt mutfak havlusu yada kâğıt peçete döşenmiş bir servis tabağına alınız. Orta boy bir kasede yoğurdu, sarımsağı ve tuzu iyice çırparak karıştırınız.
Kâğıt peçete üstündeki biberleri temiz bir servis tabağına alıp üstüne yoğurtlu sosu dökerek (yada dilerseniz sosunu ayrı olarak) servis ediniz.
|
Yoğurtlu Biber |
|
balıkçı kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26587
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2008
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet dolmalık biber
250 gram yoğurt
Yarım bardak zeytinyağı
Bir tavaya zeytinyağının bir kısmını koyarak kızdırın. Sonra buna dolmalık biberleri katın ve arada bir çevirmek suretiyle biberlerin her taraflarını iyice pişirin. Sonra bunları delikli kepçe ile süzülmüş olarak tavadan çıkarın ve ılınmaya bırakın. Biber ılınınca bunların üstlerinin ince zarı ile çekirdeklerini çıkarın. Sonra kıyarcasına ince doğrayarak bir tabağa alın ve hafifçe tuzladıktan sonra üstüne, çatalla iyice doğulmuş yoğurt dökün. Yoğurdun üzerine de kalan zeytinyağını gezdirdikten sonra servis yapın.
ML® Mamaleke için tıklayın
|
Yoğurtlu Biber Kızartması |
|
Vahşi Batı
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Karaburun İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc16679
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2007
4,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 Çarliston biberi
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı çiçek yağı
Çarliston biberleri iyice yıkadıktan sonra kurulayınız. Uzunlamasına ikiye bölüp saplarını ve çekirdeklerini çıkarınız. Çok kızgın olmayan yağda kızartıp tabağa alarak yoğurtla birlikte servis yapınız. Arzu ederseniz yoğurda sarımsak da koyabilirsiniz. Daha lezzetli olur.
|
|