|
Yoğurtlu Biber |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc298
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2005
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. dolmalık biber
Yarım kg. yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
Dolmalık biber zeytinyağda kızartılır. Daha sonra içinin tohumları çıkartılır ve ince kıyılır. Yoğurt, yeterli miktar tuz çırpılır, bibere katılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
|
YOĞURTLU BİBER |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11179
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
3,177 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. dolmalık biber (15 adet)
110 gr. zeytinyağı (1/2 bardak)
250 gr. yoğurt
1) Bir tavaya 1/2 bardak zeytinyağının bir kısmını koyarak kızdırdıktan sonra buna, 15 adet kadar dolmalık biber ilâve etmeli ve arada bir çevirmek suretile de bu biberlerin her bir taraflarını iyice pişirdikten sonra bunları bir delikli kepçe ile süzülmüş olarak tavadan çıkarmalı ve hafifçe ılınmaya bırakmalıdır.
2) Biber ılınınca, bunların üstlerinin ince zarı ile çekirdeklerini çıkardıktan sonra, kıyarcasına ince doğrayarak bir tabağa almalı ve hafifçe tuzladıktan sonra üstlerine, kaymağı alınmış, tel veya çatalla iyice doğulmuş 230 gram yoğurt döknıeli, yoğurdun üstüne de kalan zeytinyağını gezdirdikten sonra servis yapmalıdır.
ML® Peynirli Biber için tıklayın
ML® Peynirli Biber (görsel)
|
YOĞURTLU BİBER SALATASI |
|
yedek
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2009
Mesajlar: 28
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38014
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2009
2,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. dolmalık biber
200 gr. yoğurt
1/2 bardak zeytinyağı
Bir tava içine zeytinyağının az bir bölümünü koyunuz. Kızdırınız.
Dolmalık biberleri ilâve ediniz, biraz kızartınız, delikli kepçe ile çıkarınız.
Biberlerin üzerindeki ince zarları soyunuz, ince ince doğrayınız.
Yoğurdun kaymağını üstünden alınız, çatalla karıştırınız.
Tabağa yerleştirdiğiniz biberlerin üzerlerine bolca dökünüz Kalan zeytinyağı üzerlerine gezdiriniz.
Not: Arzu edilirse bir iki diş sarımsak dövülerek yoğurt da ilâve ediniz.
|
YOĞURTLU BİBER |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87955
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dolmalık biberleri güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra içersine delik açılmayacak surette başlarını kesiniz. Öylece zeytinyağında kızartıp pişirin. Biberler pişince delikli kepçe ile süzerek tavadan aldığınız biberler ılınınca üstlerinin ince zarlarını, sap kısmını ve tohumlarını atarak kalanını ince ince kıydıktan sonra tabağa koyun, tuzlayın, üzerine kaymağı alınarak dövülmüş yoğurdu dökerek düzeltin ve servis yapın.
|
|