Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yoğurtlu Börek (Hazır Yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurtlu Börek (Hazır Yufkadan)

Kezban
Editor
Editor

Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165
Şehir: Balgat/ANK
Kısa URL: https://ml.md/lc3391
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,507 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
3 yaprak yufka
3 adet yumurta
1 kg ıspanak
1 kase yoğurt
1/2 kg kıyma
soğan
6 adet havuç, rendelenmiş
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Havuç rendesi, ıspanak ve soğanı kavurun. Diğer yanda tuz ve karabiber kattığınız kıymayı kavurun. Bir kat yufka üzerine, bir kat havuç, bir kat ıspanak, bir kat kıyma koyup, rulo yapın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, herbirini ortasından ikiye bölüp, alt kısımlarını koparmadan yarıya kadar dilimleyip, bir tepsiye yerleştirin. Yoğurtla yumurtaları çırpıp böreğin üstüne dökün ve fırına sürün.


Yoğurtlu Börek (Yufkadan)

korel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2009
Mesajlar: 28
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc41843
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2009
3,407 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
2 ADETYUFKA
250 GR KIYMA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SOĞAN
2 ADET DOMATES
YARIM ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 ADET YUMURTA
1 DEMET MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KIZARTMAK İÇİN:
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyelim. Kıymaya ilave edelim. Maydanozu tuzu karabiberi ekleyip karıştıralım. Yumurtayı ayrı bir kapta çırpalım. İlk yufkayı düz ve temiz bir zemine yayalım. Fırça yardımıyla üzerine yumurta sürelim. Hazırladığımız börek içini 2 cm aralıklarla yufkanın üzerine dizelim. Yani eşit aralıklarla ve düzgün. Diğer yufkayı da düz ve temiz bir zemine serelim. Bir fırça yardımıyla yufkaya yumurta sürelim ve diğer yufkanın üzerine kapatalım. Çay bardağı yardımıyla, hazırladığımız içli kısımlar ortada kalacak şekilde yuvarlak parçalar keselim. Derin bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtalım. Börekleri arkalı önlü kızartalım. Daha son fazla yağını almak için börekleri kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Bir tavaya rendelenmiş domatesleri ilave ederek, 3-4 dakika kavuralım. Yarım çorba kaşığı salçayı da ekleyip, 2 dakika daha kavuralım. Çok az su ve tuz kattıktan sonra bir süre kaynatalım. Servis tabağına önce yoğurdu, üzerine de domatesli sosu dökelim. Sosun üzerine börekleri koyarak, servis yapalım.


Yoğurtlu Börek

sarı şekerim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2013
Mesajlar: 22
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc91755
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2013
3,288 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

5 yufka
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
5 gram yaş maya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için:
1 demet maydanoz
1 bağ taze soğan
200 gram beyaz peynir
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Bu börek hazır yufkayla çok kolay oluyor. Yufkayı ıslatmak için sadece yoğurt ve sıvı yağ kullanıyorsunuz. Ama hamur açmak isteyenler, öncelikle derin bir kabın içinde yaş mayayı sütle birlikte ezin, 5 dakika bekletin. Üzerine yağ, sirke, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurmaya başlayın. Ununu ilave edip homojenleşene dek yoğurun. 15 dakika kadar dinlendirin. Hamuru oldukça ince bir şekilde açıp üzerine zeytinyağını gezdirin, her tarafına yayın. Maydanoz ve taze soğanı kıyıp, içine rendelenmiş soğan, peynir ilave edin. Uzun şeritler halinde kesip uç kısmına iç harçtan yerleştirip muska şeklinde katlayın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirip çıkartın.


Yoğurtlu börek

Ezogelin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.06.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc15668
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
3,134 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
250 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yarım kg. yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber

Yufkaları ikiye bölelim. Dalıa sonra enlemesine geniş şeritler halinde keselim. Bu arada içi için peyniri ufalayalım. Maydanozu ince kıyalım. İkisini karıştıralım. Hazırladığımız İçi, şeritlerin ortalarına koyalım, Sigara böreği sarar gibi saralım, ince uzun böreği kendi etrafında gül böreği gibi tekrar saralım. Açılmaması için herbir böreği kürdanla sabitleştirelim. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim, 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim. Bu arada sarımsakları dövelim. Yoğurtla karıştıralım. Böreklerin üzeri pembeleşince fırından çıkaralım. Genişçe bir servis tabağına dizelim. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Küçük bir tavada tereyağını kızdıralım, içine dilediğimiz miktarda kırmızıbiber serpelim. Biraz pişirip yoğurdun üzerine dökerek, servis yapalım.


YOĞURTLU BÖREK

mahidevran
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 22.03.2011
Mesajlar: 10
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc62841
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2011
2,883 defa indirildi / yazdırıldı




5 yumurta
1/2 kilo yoğurt
1/2 kilo yufka
biraz yağlı et suyu veya erimiş tereyağı

Yumurtaları, yoğurdu, bir fincan et suyunu karıştırınız. (Eğer et suyu yoksa, sadece erimiş tereyağından faydalanabilirsiniz.) Tahta kaşıkla 5-10 dakika çarpınız.
Yufkanın bir tabakasını tepsiye serin, uçları tepsinin dışından sarksın. Yufkanın üstüne biraz yoğurt koyarak, yufkaları üst üste sıralayınız. Tepsinin dışında kalan uçları böreğin üstüne çeviriniz. En üst tabakayı da evvelce hazırladığınız yoğurt karışımı ile döşeyiniz. Fırına gönderiniz.


Yoğurtlu Yufka Böreği

Özzlem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76675
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,775 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
200 gram lor peyniri
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su

Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine ince doğradığınız maydanozları da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İstenirse içine ıspanak yaprakları da eklene bilir. Su ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. Her tarafına yoğurt da sürüp yedirin. Ortadan ikiye bölün ve üzerlerine iç malzemeden az miktarda serpiştirin. Büzdürerek katlayıp tepsinin ortasından gül gibi olacak şekilde dizin. Tüm tepsi dolunca üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin. Yağ oranı çok az olduğu için diyet yapanlar için uygun bir börektir.


Yoğurtlu Börek

nurdane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc153139
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020
422 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
300 gram tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı susam

Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Yoğurdu güzelce çırpın mayonez kıvamında olmalı, gerekirse çok az su ilave edip tekrar çırpın. Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstünü bir fırça ile her yeri yağlanacak şekilde yağlayın.Çırpılmış yoğurttan yaklaşık 3 kaşık alın bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Üstüne ikinci yufkayı yayın, aynı işlemleri yapın ve 3. Yufkayı da serip aynı işlemleri yaptıktan sonra bir bıçak yarımı ile yufkanızı önce ikiye sonra dörde, sonra her bir parçayı 8'e olacak şekilde kesin. Geniş kenarından ucuna doğru biraz gevşek bir sigara böreği sarar gibi sarın.Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayın, böylece 64 adet minik yoğurtlu böreğiniz olacak. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.


Yoğurtlu Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158545
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021
323 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

1,5 su bardağı yoğurt
5 adet yufka
Bir buçuk su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım kg yağlı beyaz peynir
7-8 dal kıyılmış maydanoz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu

Yoğurt, süt, yumurta, tereyağı ve sıvı yağı geniş bir kaba alıp, çırpın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir ve maydanoz ilave edin. Yufkaların 3 adedini küçük parçalar halinde didikleyip, yoğurtlu karışıma ilave edin ve karıştırın. Daha sonra buzdolabına koyup, en az 3 saat dinlendirin. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaların birini, kenarları 3 parmak dışarı sarkacak şekilde buruşturarak tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı dökün. Kenarlardan sarkan yufkayı böreğin üzerine doğru kapatın. Son kalan yufkayı tepsinin üzerine buruşturarak yerleştirin. Yufkanın kenarlarını bir bıçağın tersiyle tepsinin kenarına sıkıştırın. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpıp böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.







Yoğurtlu Börek (Hazır Yufkadan) Tarifleri Börek Tarifleri



(8 adet Yoğurtlu Börek (Hazır Yufkadan) 442,802 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort