|
Yoğurtlu Börek |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2005
3,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su bardağı un
250 gr. yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat
250 gr. tereyağı
1 limonun suyu
2 yumurta
2 çay kaşığı tuz
Su
1 Su bardağı beyaz peynir
1 Bağ maydanoz
Unu, yoğurt karbonat tereyağı, limon suyu, 1 yumurta ve tuzla iyice yoğurup hamur haline getirin, gerekiyorsa biraz da su katın. Bu hamuru yarım santim kalınlığında 8 santim çapında parçalar halinde açın. Beyaz beyniri ince kıyılmış maydanoz karıştırın ve bu parçaların içine koyup karşılıklı iki uçlarını bir araya getirerek parçaları kapatın. Üzerine kalan yumurtayı sürüp, yağlanmış bir tepsiye dizerek fırında pişirin.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1464
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
3 çorba kaşığı yoğurt
3 yumurta (1 yumurta akı peynire konacak, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecektir.)
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 çay kaşığı tuz
1- Un elenir. Ortasına yağ, 2 yumurta, tuz, yoğurt konup karıştırılır. Sonra un ile yoğrulur.
2- Maydanoz, dereotu, peynir ve yumurta akı karıştırılır.
3- Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: İstenirse; böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörekotu da serpilebilir.
|
Yoğurt Böreği |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7687
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006
5,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
1 paket margarin
5 bardak elenmiş un
yarım kalıp beyazpeynir
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Elenen unun ortasına yağ, 2 yumurta, tuz ve yoğurt konarak karıştırılır. Daha sonra. un ile yoğrulur. Peynir, yumurta akı, maydanoz ve dereotu ayrı bir kapta karıştırılır. Hamur kayısı büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde açılarak peynirli iç konup kapatılır. Az yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve orta ısılı fırında pişirilir.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10155
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
2,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. un
125 gr. margarin
125 gr. yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı beking povder
İçi :
200 gr. beyaz peynir
1 yumurta
İç için; Peynir yıkanıp yumurta ile ezilerek karıştırılır. İstenirse kıymalı iç de konur.
Un beking povderle beraber çalışılacak yere elenir. Ortası açılır. Yağ, yoğurt, tuz, yumurta konup biraz karıştırılır. Yavaş yavaş un alınıp hamur haline getirilir. Hamur yoğurulup yumurta kadar parçalara ayrılır. Her parça yuvarlanır, merdane ile yarım santim kalınlığında açılır. Ortasına peynirli iç konur ikiye katlanır, kenarları bastırılır. Bastırılan taraf yukarı gelecek şekilde tepsiye ikişer santim ara ile yerleştirilir. Üzerine yumurta sürülür. Sıcak fırında pişirilir.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
yasemin&mükremin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc49007
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2010
2,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr un
125 gr yağ
100 gr beyaz peynir
5 dal maydanoz
5 dal dereotu
2 tane yumurta
1/2 bardak un (açmak için)
1/2 bardak yoğurt
Elenmiş un, ortası çukur olacak şekilde hamur tahtasına dökülür. Çukura yoğurt, yağ, 2 kahve kaşığı tuz ve kabartma tozu konur. Bir yumurta kırılıp, bütün bu malzemeler elle ezilir, etrafındaki un üzerine toplanır, özleştirmeden yoğrulur. Ufak yumurta büyüklüğünde parçalara bölerek,yuvarlak yapılır. Yuvarlak, parmakla ezilerek yarım santim kadar incelikte daireler haline getirilir. Ortalarına dereotu ve maydanozla karıştırılmış peynir konur. Uçları birleştirilerek oval şekilde kapanır. Kapatılan taraflar üste gelecek şekilde, içi yağlanmış bir tepsiye yerleştirilir. Fırına sürmeden üstlerine yumurta sarısı sürülür. Servis sıcak yapılır.
|
Yoğurtlu Börek |
|
Palamut Pilaki
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Bahçelievler Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51685
Gönderme Tarihi: 16.May.2010
2,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
8 çorba kaşığı sadeyağ
1 su bardağı yoğurt
1 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
500 gr. kuşbaşı et
4 soğan
yeteri kadar tuz
Un karbonatla beraber elenir, ortası açılır, yoğurt, yağ, limon suyu, yumurta, tuz konur, yoğurularak hamur haline getirilir, iyice yoğurulur. Yarım santim kalınlığında açılır, beş parmak genişliğinde parçalara kesilerek ortasına rende soğanla pişmiş kuşbaşı et konur, ikiye kapatılır, üzerine yumurta sürülür, orta ısıda pişirilir.
Not: İç olarak beyaz peynir ya da kıyma da konabilir.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
çiçekçi kız
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58867
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2010
2,656 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
250 gr. margarin
250 gr. yoğurt
250 gr. beyaz peynir
1 kahve kaşığı karbonat
4 yumurta
Tuz
500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. Açılan yere 250 gr. yağ, 250 gr. yoğurt 1 kahve kaşığı karbonat ve tuz konur. İki de yumurta kırılır. Bunların hepsi karıştırıldıktan sonra yoğrulur ve normal yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur bir buçuk ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. El içinde ortası yarım santim kalınlığında kenarı daha kalın bırakılarak açılır. Bunun ortasına hazırlanan harçtan uzunca konur iki tarafı birleştirilerek kayık şekli (Oval) verilir. Yağlanmış tepsiye iki yumurtanın sarısı sürülüp orta ısılı fırında pişirilir.
Not: Böreğin üzerine sürülen iki yumurtanın beyazı böreğin içi için hazırlanan peynire katılmalıdır.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
masalcı teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc62725
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2011
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram peynir
250 gram yoğurt
500 gram un
3-4 yumurta
200 gram tereyağı
1 demet maydanoz
karbonat
tuz
Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. İki yumurta, yağ, yoğurt, tuz ve çay kaşığı ile karbonat ilâve ediniz. İyice hepsini karıştırıp, etrafındaki unları yediriniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur eldle ediniz. Üzerine nemli bir bez örterek on dakika bir kenarda dinlendiriniz.
Daha sonra iki ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız. Avuç içerisinde muntazam oval şekil vererek ortalarını hafifçe bastırınız. Buraya, hazırladığınız içten koyarak yarım kenarı diğeri üzerine kapaklıyarak, ince ince kıvırınız. Yağlanmış tepsiye iki parmak ara ile dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz. Orta hararetli fırında pembe renk alıncaya kadar pişiriniz.
İÇİN HAZIRLANIŞI: Peyniri çatalla iyice ezip, içerisine bir veya iki yumurta kırınız. Bir demet maydanozu iyice yıkayıp ince ince çenterek ilâve ediniz. Börekte hepsini iyice karıştırarak iç olarak kullanınız.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
mahidevran
Aşçı
Kayıt: 22.03.2011
Mesajlar: 10 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc62842
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2011
2,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram un
250 gram tereyağı
250 gram yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
Un karbonatla beraber elenir, ortası çalışacak kadar açılır. Yoğurt, tereyağı, limon suyu, yumurta, tuz konur, un ile beraber karıştırarak hamur hâline getirilir. İyice yoğurulur, 1/2 santim kalınlığında açılır, 8 santim genişliğinde parçalara kesilerek Ortasına rendeli soğanla pişmiş kuşbaşı et konur, ikiye kapatılır, 6 santim uzunluğunda kesilir. Tepsiye ikişer santim ara ile sıralanır, üzerine yumurta sürülür, orta hararette pişirilir.
Not: İç olarak beyaz peynir veya kıyma da konabilir.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
yalan dünya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71718
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2012
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
1 büyük paket margarin
250 gr. yoğurt
250 gr. beyazpeynir
2 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasını açıp, margarini, yoğurdu, 1 yumurtayı koyup, etrafına da biraz tuz ve kabartma tozu serpip, hamuru yoğurunuz. (Bu hamur biraz yumuşak olur, katılaştırmak için un ilâve etmeyiniz. Bu hamurun özelliği budur.)
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp, yaş bez altında 5-10 dakiki dinlendiriniz.
Dinlenen parçaları hamur tahtasında merdaneyle yarım cm. kalınlıkta açınız.
Açılan hamurun bir kenarının 4-5 cm. gerisine peynir içinden grup grup koyup, hamurun kenar kısımlarını içler kapanacak şekilde kapatıp, biraz bastırarak hamurları yapıştırınız.
Bıçakla önce boydan boya, sonra da enine 4-5 cm.'lik karelere kesip aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine diziniz.
Bütün hamurlar bitinceye kadar bu işleme devam ediniz.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürünüz.
Isıtılmış orta ısılı fırında altını ve üstünü pembe renkte kızartıp, servis yapınız.
|
YOĞURTLU BÖREK |
|
bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc88436
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2013
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur tahtasına yarım kilo un eleyin. Ortasını açın. Açılmış yere 250 gram kadar sadeyağ, 250 gram yoğurt, bir kahve kaşığı karbonat, 2 yumurtayla biraz tuz koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamurdan, irice parçalar kopararak avuç içinde yassıltıp yarım santim kalınlığında açın. Öte yanda, bir kabın içine peynir koyun, 2 yumurtanın akını, maydanozu ekleyin. Birlikte ezerek peynir içi elde edin. Sonra açılmış hamurların ortalarına bu içten koyup hamuru üstüne kapatın. Üzerlerine 2 yumurtanın sarısını sürerek yağlarımış tepsiye dizin. Orta hararetteki fırında pişirin.
|
Yoğurtlu Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145820
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2019
926 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ kg un
Tuz
Harcı için:
2 yumurta
1 kg yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 bardak sıvı yağ
Un, tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ su ile yumuşak bir hamur yoğrulur, nemli bez altında 20 dakika dinlendirilir.
21 beze yapılır, 10 dakika dinlendirilir.
Bezeler 4+4+4+4+5 biçiminde ayrılır. Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve yağlanır; üst üste konur.
Merdane ile tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanan hamurlar yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
En son kat yerleştirilmeden önce suyu alınmış yoğurda 2 yumurta kırılır, 1 yemek kaşığı un ilavesi ile çırpılır. En üst 5li kattan önce tepsiye yayılır. 5li yufkalarda tepsi ebadında açılır ve tepsiye serilir.
Böreğin aralarına ve üstüne yoğurt ve yağ karışımı sürülür.
Fırında pembe renkte kızartılır.
Soğuyunca kesilir ve servisi yapılır.
|
|