https://annevebebek.gov.tr
250-300 gr. brokoli
1 adet havuç
1 kase yoğurt
1 yumurta
2 kaşık un
2 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvıyağ
2-3 bardak tavuk suyu
Pul biber
Karabiber
Nane
Kekik
Tuz
Brokolileri iri parçalar halinde ayırın.
Havucu rendeleyin ve her iki sebzeyi tencereye alın. Suyunu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, delikli bir kepçeyle pişen sebzeleri bir tabağa alın ve çatalla ezin.
Ezdiğiniz sebzeleri tekrar suyun içine alın, sonrasında terbiyeyi hazırlamak için, büyük bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı çırpın.
Kaynamakta olan çorbadan, terbiyeye 3-4 kepçe kanştırarak ekleyin. Daha sonra bu karışımı, çorbaya ilave edin. Kaynadıktan sonra, katılık kıvamını arzunuza göre ayarlayarak tencereye tavuk suyunu; sonrasında tüm baharatlarını ve tuzunu ilave edin.
Son olarak; kızartılan yağı çorbaya ekleyip, bir süre daha kaynatın ve servis edin.
|