|
Yoğurtlu Bulgur Salatası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104281
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı yoğurt
2 limon
1 soğan
Zeytinyağı
2 adet salatalık
3 çorba kaşığı keten tohumu
1 demet maydanoz ve dereotu
Bulguru tuzlu suyun içinde haşlayıp süzün. Soğanı ve yeşillikleri ince bir şeklinde kesip karıştırın. Salatalıkları rendeleyip suyunu sıkın ve bulgurun içine ekleyin. Hazırladığınız diğer malzemeleri bir kabın içine alın. Üzerine yoğurt, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Bir servis tabağına alın. Köftenin yanında ikram edin.
|
Yoğurtlu Bulgur Salatası |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc77633
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2012
2,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kısırlık bulgur
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su barağı su
Tuz
Yoğurdu suyla çırpıp bulgurun üzerine dökün. Yaklaşık 1 saat sonra bulgur yoğurdun suyunu çekince kıyılmış maydanozu, taze naneyi ve soğanı üzerine ekleyip karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve istediğiniz baharatlarla tatlandırın. Ben katmıyorum ama bu salataya nar ekşisi koyanlar da var, deneyebilirsiniz. Ayrıca ince kıyılmış salatalıkla da farklı bir lezzeti yakalayabilirsiniz.
|
Yoğurtlu Bulgur Salatası |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc1659
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006
3,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. köftelik bulgur
500 gr. yoğurt
100 gr. ceviz (5-6 adedini ayırıp kalanı iri dövün)
5 diş dövülmüş sarımsak
5 adet ince doğranmış taze soğan
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Süslemek için; Kiraz domates
Bulgur, yoğurt, dövülmüş ceviz ve sarımsağı iyice karıştırıp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Soğan ve maydanozu katın, iyice harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağını gezdirip, ayırdığınız ceviz ve kiraz domateslerle süsleyerek servis yapın.
Afiyet...
|
|