|
Yoğurtlu Cheescake |
|
damak tadı
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15783
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket zencefilli bisküvi
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kase yoğurt
225 gram labne peyniri
150 gram tuzsuz beyaz peynir
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı sıcak su
2 adet yumurta akı
Ahududu marmelatı
Öncelikle 1 paket zencefilli bisküvileri ezip, üzerine sıvı yağ ilave edin. İyice karıştırın. 20 cm. çapında bir kek kalıbına bisküvileri karışımı elinizle iyice bastırarak yerleştirin.
Yoğurdu yağsız yumuşak peynir ve beyaz peynirle karıştırın.
Şekeri ilave edin. Jelatini 3 çorba kaşığı kaynar suda eritin. Karışıma ilave edin.
Yumurta aklarını kaşıkla karışıma ekleyin. Bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında 5 saat soğutun.
Ahududu marmelatını kekin üzerine yayıp, servis yapın.
|
Yoğurtlu Cheesecake |
|
Şi'ra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75421
Gönderme Tarihi: 03.May.2012
2,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket kakaolu bisküvi
3 çorba kaşığı tereyağı
400 gram süzme yoğurt
3 yumurta
2 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı un
50 gram bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
Ahududu, böğürtlen
1 limon kabuğu rendesi
Bisküviyi toz haine getirin. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Bu harcı tart kalıbının içine yerleştirip hafifçe bastırın. Yoğurt, yumurtayı bir kabın içinde çırpın. İçine vanilya, un ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve erimiş tereyağını içine ilave edip bu harcı da bisküvilerin üzerine kalıbın içine boşaltın. 190 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirip fırından alın. Soğumaya bırakın üzerine ahududu, böğürtlen, erimiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
|
Yoğurtlu Cheese Kek |
|
umut naz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2012
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc85165
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2013
3,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı tozşeker
75 gr yumuşamış bitkisel margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
4 adet yumurta
500 gr süzme yoğurt
1 paket toz kremşanti (2x75 gr)
1 su bardağı süt
2 fincan tozşeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun suyu (varsa kabuğunun rendesi)
Hamuru hazırlamak için; un, kabartma tozu, vanilya ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp elinizle karıştırın. Üzerine yumuşamış yağı, yumurtayı ve sütü ekleyip kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Diğer taraftan, 28-30 santim çapındaki kelepçeli kalıbı ya da büyük boy yuvarlak borcamı 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın.
Hamum merdane yardımıyla kalıptan 3-4 santim büyük olacak şekilde açın ve yağlanmış kalıba kenarlarını en az 3-4 santim yükselterek yerleştirin.
Diğer taraftan, üzeri için; kremşanti ve sütü derin bir kaba aktanp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak krema kıvamına getirin.
Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sanlarını, süzme yoğurt, tozşeker, vanilya, nişasta ve limon suyunu ekleyip mikserle 1-2 dakika daha çırpın.
Yumurta aklarını başka bir kaba koyup mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpın.
Katılaşan yumurta akını kaşıkla yoğurtlu karışıma ilave edip kaşıkla kanştırın.
Karışımı kalıptaki hamurun üzerine aktanp üzerini düzeltin.
Keki 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında, 40 dakika kadar pişirip çıkarın. Keki kalıbıyla birlikte buzdolabında en az bir gece bekletin.
Ertesi gün kalıptan çıkardığınız kekin üzerini özellikle frambuaz marmeladıyla süsleyip servise sunun, (herhangi bir marmelat kullanabilirsiniz)
Not: kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla tamamen kaplarsanız kek hiç yapışmaz.
|
Yoğurtlu Chesecake |
|
Ataol
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95779
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri
1.5 çay bardağı un
200 gram süzme yoğurt
1 çay barağı pudra şekeri
Üzeri için:
3 çorba kaşığı çilek reçeli
1 çorba kaşığı bal
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kabın içinde hızlıca yoğurun. Yumuşak bir hamur haline geldiğinde yuvarlak bir kalıbın içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika dolapta tutun. İçi için de yumurta ve şekeri çırpın. İçine peyniri, vanilyayı, yoğurdu ve unu ekleyip karıştırın. Bu peynirli kremayı dolaptan aldığınız hamurun içine dökün ve 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. 35 dakika pişince çıkartıp soğumasını bekleyin. Bu arada balı, reçelle akışkan bir hale getirip üzerine dökün. Hindistan cevizini serpip bekleyin. Daha sonra kekin üzerini kaplayacak şekilde süsleyin.
|
Yoğurtlu Cheescake |
|
pinpon
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc143454
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2019
576 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
2 paket yulaflı bisküvi
150 gram eritilmiş tereyağı
Üst kısmı için:
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
3/4 su bardağı pudra şekeri
5 tatlı kaşığı toz jelatin
1/3 su bardağı ılık süt
650 gram süzme yoğurt
Üstü için:
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı oda sıcaklığında su
2 paket vişne jölesi
400 gram meyve
Bisküviyi mutfak robotundan geçirin 24 santimetrelik kelepçeli kalıbın içine alın ve üzerine erittiğiniz yağı ekleyin. Elinizle bisküvi ve yağı ovun ve bu işlem bitince iyice kalıbın hafif kenarlarından taşacak şekilde bastırın. Buzdolabına kaldırın.
Limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini elinizle iyice ovun. Ovma işlemi bitince limon suyunu ekleyin karıştırın. Jelatini çok ılık sütte eritin ve bu karışımı limonlu pudra şekerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da süzme yoğurda ekleyip karıştırın.
Dolaptan tabanı çıkarın ve hazırladığınız karışımı bunun üzerine döküp kaşığın tersiyle üzerini düzleştirin. Buzdolabına kaldırın ve 5-6 saat bekletin.
Bu zaman diliminin sonunda jöleyi hazırlayın. Sıcak suya jöleyi dökün karıştırarak eritin ve üzerine diğer suyu ekleyin karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız cheesecake üzerine meyveyi dizin ve jöleyi kaşık kaşık meyvenin üzerini geçene kadar ekleyin. Dolaba kaldırın.
Jöleli kısım donduktan sonra kalıbın kenarlarını bir spatula ile hafifçe oynatarak kelepçeli kalıptan servis tabağına alın.
|
|