Kısa URL: https://ml.md/lc113405
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2015
1,246 defa indirildi / yazdırıldı
Pirinç Değirmencileri Derneği
1 Fincan haşlanmış pirinç
2 Fincan yoğurt
2 Çorba kaşığı yağ
1/4 Fincan süt
1/2 demet kişniş (doğranmış)
2 Adet kırmızı biber
Hardal Tohumu
1/2 fincan Zencefil
Yanmaz bir tavada yağı kızdırın.
Hardal tohumlarını ilave edin.
Hardal tohumları patlamaya başlayınca zencefil ve kişnişleri ilave edin
1 dakika soteleyin
Karışımı ateşten alıp pirinçleri ilave edin
Tuzu, yoğurdu ve sütü de ekleyerek karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc107617
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
1,463 defa indirildi / yazdırıldı
İnönü Kaymakamlığı
2 Kilo süzülmüş yoğurt
2 yumurta
Yarım kilo pirinç
2 çorba kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı tuz
Pirinçler yıkanıp haşlanır. Süzülmüş yoğurda yumurta ve un eklenerek karıştırılır ve süzekten geçirilir. Haşlanan pirince eklenir ve içerisine tuz ve margarin ilave edilip kaynatılır. Piştikten sonra bir bardak su ilave edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc94980
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2014
1,851 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo yoğurt
Yarım su bardağı nohut
1.5 su bardağı aşurelik buğday
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
3 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Buğday ve nohut bir gece önce bol suda ıslatılır. Ertesi gün suyu süzülür. Nohut ve buğday bir tencereye alınıp üzerlerini 6 parmak geçecek şekilde su ilavesiyle ateşe alınır. Yumurta ve yoğurt bir kasede çırpılır. Nohutla buğday yumuşayınca eklenir. Karıştırılarak 10 dk kaynatılır ve tuz ekilir. Eğer çok koyu olursa sıcak su ilave edilir. Margarin tavada eritilir, nane ve kırmızı pul biber kızdırılıp çorbanın üstüne dökülür.