1 çay bardağı köftelik bulgur
1/2 adet bayat ekmek
2 adet yumurta
50 gram kıyma
1 adet patates
2 dal maydanoz
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Bayat ekmeğin kabuklarını soyun. Küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına alın. İçine yumurtaları, kimyonu, tuzu ve kıymayı ekleyerek, köfte hamuru yapın. Haşlanmış patatesi ince kıyılmış maydanozu birlikte yoğurun. Misket büyüklüğünde toplar yapın. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde koparıp başparmağınızla ezerek ortasını açın. Patatesli topu içine yerleştirip kapatın ve köfteleri yuvarlayın. Yağlanmış fırın kabına dizerek fırında pişirin. Yoğurdu sulandırıp tencerede kaynatın. Köfteleri içine atıp 10 dakika pişirin. Erittiğiniz tereyağına kırmızı pul biberini katın. Çorbayı servis tabağına alarak üstüne nane ve erimiş tereyağından gezdirerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc104473
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2015
1,451 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet küçük yuvarlak ekmek
1 soğan
2 çay bardağı nohut
3 çorba kaşığı un
2 yumurta sarısı
5 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Nane
Kırmızıbiber
Tencerede rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Suyunu, haşlanmış nohudu da ekleyip kaynatın. Üzerine ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpıp ekleyin. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu içine katıp karıştırın ve sıcak servis yapın. İsteyen kırmızıbiber nane yakıp üzerine ekleyebilir. Bu çorbayı küçük ekmeklerin içine döküp öyle ikram edin.