Kısa URL: https://ml.md/lc16590
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram erişte
2 Kahve kaşığı tuz
250 gram yağsız kıyma
1 Kahve kaşığı karabiber
3 Çorba kaşığı sadeyağ
Yarım kilo yağlı yoğurt
2 Soğan
2 Diş sarımsak
Yağı tavaya koyunuz. İnce kesilmiş soğanları yağda pembeleşip yumuşayana kadar çeviriniz. Sonra kıymayı da tavaya ekleyiniz. Kıymanın rengi kahverengimsi olana kadar kavurun. Bol su koyduğunuz bir tencerede erişteyi haşlayınız. Kevgirde suyunu süzüp tekrar tencereye alınız. Kıymaya tuz ve biberi ekleyiniz. Yoğurdu hafifçe çarpınız. Buna ezeceğiniz iki diş sarımsağı katıp karıştırınız. Tavadaki kıymaya erişteye katıp, üç veya dört dakika ağır ateşte pişiriniz ve sonra servis tabağına alınız. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökerek sıcak servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc177437
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2024
177 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase erişte (2 su bardağına denk)
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurtlu sos için:
5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Mayonez
Tuz
Üzeri için:
2 adet közlenmiş kapya biberi
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıp erişteyi kavuruyoruz.
Erişteyi tuz ve su ekleyerek haşlayın, suyunu çektikten sonra bir kenara alın.
Pilav demler gibi biraz demlenmeye bırakın.
Başka bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.
Servis tabağına önce kavrulmuş erişteleri yerleştirin, üzerine hazırladığınız yoğurtlu sosu dökün.
Közlenmiş kapya biberleri ince dilimler halinde doğrayın ve ceviz içi ile birlikte sıvı yağda hafifçe kavurun.
Kavrulmuş biberleri ve cevizi eriştelerin üzerine yayın, pul biber serpiştirin ve servise hazır hale getirin.