5 orta boy kabak
500 gr yağsız kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı domatessalçası
1.5 su bardağı ince bulgur
2 yumurta
2 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı SEK Yoğurt
2 diş sarımsak
15 gr SEK Tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Kabakları yıkayıp 2 cm kalınlığında dilimleyin. İçlerini kabak oyacağı ile çıkartın. Kıymayı yoğurma kabına alın. Soğanın kabuklarını soyup rendeleyerek kıymaya ekleyin. Salça ve bulguru ilave edin. Ellerinizi ara ara ıslatarak iyice yoğurun. Yumurta, tuz ve reyhanı ekleyerek yoğurmaya devam edin. Halka şeklindeki kabakların içlerini hazırladığınız bulgurlu kıyma ile doldurup tencereye dizin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Sarımsağın kabuğunu soyup SEK yoğurdun içine rendeleyin. Küçük bir tavada SEK tereyağını eritip pul biber ile karıştırın. Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine sarımsak eklenmiş SEK yoğurt dökün. Biberli yağı üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
1 kg kabak (dolmalık orta boy)
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 adet patates (dolmamızın daha da lezzetli olması için)
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu
Sıcak su
Kabaklarımızın dış yüzünü kazıyalım ve büyüklüğüne göre ortadan ikiye kesip içlerini oyalım ve yıkayalım.
Pirincimizi bol suda yıkayalım. Domateslerimizi ve büyük boy soğanımızı rendeleyelim.
Kıyma, pirinç, margarin, dereotu, rendelenmiş domates ve soğanı, 1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ, tuz ve karabiberimizi bir kaba ilave ederek karıştıralım.
2 adet patatesimizin kabuklarını soyup ince olmayacak şekilde doğrayalım ve tenceremizin altına yerleştirelim.
Kabaklarımızı doldurulup tencereye patateslerimizin üzerine dizelim. 1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salçamızı inceltelim ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltalım.
Yüzünü örtecek kadar daha sıcak su ilave edelim.
Dolmamızı orta hararetli ateş de 25-30 dakika pişirelim. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.