|
Yoğurtlu Kebap |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156667
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2021
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuşbaşı et
6 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yarım ekmek
2 su bardağı yoğurt
Kuşbaşı etin yarısını kıyma halinde çektirin. Diğer yarısını da iki, döğülmüş sarmısakla, zeytinyağı ve karabiberle karıştırıp sosu içmesi için bir saat kadar bekletin. Kıymayı da iki diş dövülmüş sarmısakla, tuz, karabiber ve kırmızı biberle yoğurup bu karşımdan uzun uzun köfteler yapın. Kuşbaşı etle şişe geçirin, yarım ekmeği dilim dilim kesip tepsiye yayın. Yoğurdu kalan iki dövülmüş sarmısak dişiyle, tuz, karabiber ve kırmızı biber karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Böylece 20 dakika kadar içmesi için bekletin. Etli şişlere zeytinyağı sürüp 20 dakika kızartın ve etleri şişi ile birlikte ekmek dilimlerinin üzerine koyup yüksek ısılı fırında 15 dakika daha pişirin.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
püre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc155850
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2021
348 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet ince dövülmüş biftek
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet tırnak pide
Öncelikle etleri ince dövdükten sonra uzun şeritler halinde doğrayın. Daha sonra tavada suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağ, salça ve biraz sıcak su ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Pideyi ısıtın ve servis tabağına yoğurt, pide ve etleri yerleştirin. En son üzerine de tereyağı döküp gezdirin.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
stüdyo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Şehitkamil Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc154969
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2020
347 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://haber7.com
Pideleri Aromalandırmak İçin:
2 adet tırnak pide
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Sos İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş haliyle kebabın üzerine dökülecek)
Kebap İçin:
4 dilim biftek
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram yoğurt
Sosun yapılışı: Domates ve biber salçasını karıştırın minik bir sos tavasında diğer malzemelerle birlikte ısıtın.
Pideleri aromalandırmak: Pideleri minik minik doğrayın. Tereyağı eritilmiş tavada baharatlarla beraber tereyağı iyice çekene kadar kavurun.
Biftekleri uzun uzun doğrayın.
Döküm veya teflon tavayı ocakta iyice ısıtın.
Isınan tavaya tereyağını ekleyin ve erimesini bekleyin. Eriyen tereyağının içinde biftek parçalarını kavurun.
En son tuz ve diğer baharatlarla lezzetlendirin.
Isınan tavada, domatesleri ve biberleri pişirin (Eğer tavanız, ızgaralı ise görüntü daha güzel olacaktır).
Bir tabağın içine, ekmekleri dizin ve hafif domates sosu gezdirin.
Etleri ilave edin ve yanına yoğurt koyun.
Domates sosu etin üzerinde gezdirin. Erimiş tereyağını bütün tabağın üzerinde gezdirin.
|
Yoğurt Kebabı |
|
mürsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2017
Mesajlar: 36 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc126306
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017
771 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo kuzu eti (kuşbaşı)
250 gram yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
1-2 adet pide
Kırmızı biber
Tuz
Önce, kuşbaşı etinizi hafif zeytinyağı ve tuzla bir-iki saat kadar dinlendirin. Sonra pidelerin hem üstünü, hem altım yağlayın ve bunları da kuşbaşı biçiminde kesin. Sonra et suyuyla ıslatan, üstüne tereyağ ve yoğurt ilave ederek kaynatan. Bu arada etleri şişe dizip, pişirin. Sonra tabaklara en alta pide, üstüne et, onun üstüne de beraber kızdırılmış kırmızı biberle tereyağını gezdirin birer adet biber ve bir-iki parça domatesle süsleyip, servis yapın.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
buz adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc106446
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2015
1,325 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet ince dövülmüş biftek
1 su bardağı yoğurt
1 adet közlenmiş patlıcan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet tırnaklı pide
Yoğurtlu karışımı yapmak için sarımsakla, közlenmiş patlıcanı iyice ezin, içine yoğurdu ekleyip karıştırın. Kebabı hazırlamak için dövülmüş etleri, tuzu, karabiberi ve istenirse kuyruk yağla karıştırıp uzun köfteleri yapın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip yoğurtlu patlıcanlı karışımın üzerine dizin, sıcak olarak ikram edin.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104635
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2015
1,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase yoğurt
yarım kg dana eti
4 adet sivri biber
2 adet soğan
50 gram margarin
1 çay kaşığı kekik
1 adet domates
Tuz
1 adet havuç
Bir tavada 50 gram yağ ile kuşbaşı doğranmış etler kavrulur. İçine doğranmış soğan ilave edilir. Ardından havuçIar koyulur. Biraz kavruIunca doğranmış biberler eklenir ve kavruIur. Üzerine yarım su bardağı kadar su ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra domates ilave edilir ve bolca kekik serpilir. Tuzu ayarlanır, karıştırılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. piştikten sonra yanında yoğurta servis yapılır.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Hatice Özyol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2015
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104561
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015
1,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patates
400 gram bonfile et
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 domates
Öncelikle patatesleri çok ince bir şekilde doğrayın hatta isterseniz rendenin iri tarafından rendeleyin. Bonfile etleri de parmak şeklinde doğrayıp hazırlayın. Patatesleri biraz suda bekletip süzün ve yağda kızartın. Etleri yağsız tavada 10 dakika çevirerek kızartın. Kızartılmış patatesleri tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş domates ve biberi ekleyin. Etleri pişirince üzerine ekleyip sıcak olarak ikram edin.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
Filiz Savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2014
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103665
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
1,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk eti
400 gram bonfile
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber, kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı kuyruk yağı
2 su bardağı yoğurt
1 adet közlenmiş patlıcan
3 diş sarımsak
Bir kabın içine kuyruk yağını ince bir şekilde kıyın. Üzerine kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Soğanı rendeleyin, bazı yerlerde soğan hiç koymuyorlar ama siz yine de üzerine ekleyin. Tüm bu malzemeleri de bir mutfak robotundan geçirin. Aslında bir gün dinlenince daha da lezzetli kebap olacaktır. Dinlenmiş eti baharatlandırın ve şişlere geçirip mangalda pişmeye bırakın. Mangalda dilimlenmiş tavuk etini ve bonfileyi de pişirip hazırlayın. Yoğurtla patlıcanı karıştırıp içine sarımsakları koyup sos gibi yapın ve tabağa alın. Üzerine pişen kebap ve etleri yerleştirin. Yanında bulgur pilavı ve salatayla birlikte servis yapın.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102313
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2014
1,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kavurmalık kuşbaşı et
1 su bardağı süzme yoğurt
2 tane sivri biber
2 tane domates
2 tane taze soğan
3 tane tırnak pide ya da lavaş
1 tutam Maydanoz
1 çay kaşığı sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
Kavurmalık ete baharatları, sarımsağı, sıvı yağı ve sütü koyun. 3 yemek kaşığı Sac tavada kavurun. Suyunu çektikçe birer çay bardağı kadar kaynar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 2 saat sürüyor. Tabaklara pideleri doğrayın, etrafına ve üzerine, ezip tuzladığınız yoğurdu dökün. Üzerine doğradığınız domates, biber ve taze soğanı serpin. En son kavurmayı koyup kızdırdığınız kırmızı biberli sana yağını etlerin üzerine gezdirip maydanozla süsleyin.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
salime
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2014
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95169
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2014
1,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon, yenibahar ve tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un ve baharatları yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı gezdirip servis yapın.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87850
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
2,215 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.ekmekisrafetme.com
200 gr kuzu but, kuşbaşı
200 gr bayat ekmek köftesi
50 gr (2 dilim) bayat ekmek
20 ml (3 yemek kaşığı) zeytinyağı
20 gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
1 adet domates, rendelenmiş
50 gr (1 su bardağı) yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 adet sivri biber
1 adet kiraz domates
Bayat ekmekler zeytinyağı ile iyice kızartılarak sotelenir. Et ve köfte, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilip ızgarada pişirilir. Daha sonra domates rendesi eklenir, baharatlarla lezzetlendirilir ve birkaç dakika daha sotelenir. Tabağa alınan ekmeklerin üstüne yoğurt dökülür ve üstüne etler dizilir. Domates, biber ızgarada pişirilip etin üzerine konulur. En son pul biberli, kekikli tereyağı gezdirilip taze baharat ile servis edilir.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78173
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2012
2,226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
6 çorba kaşığı un
1'er tutam karabiber, kimyon ve yenibahar, tuz
1 adet pide
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Kıymayı rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatlarla yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Daha sonra kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvı yağı üzerine gezdirip servis yapın.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc77822
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2012
2,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram yağlı kıyma
1 soğan
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
6 dal maydanoz
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
4 dilim pide
Kıymayı derin bir kapta iyice yoğurmaya başlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve rendelediğiniz 1 soğanın suyunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Yaklaşık 15 dakika yoğurduğunuz kıymayı şişlere geçirip şekil verin. Kızgın yağın içinde ya da ızgarada pişirin. Pideler pişerken şişlerin üzerine bastırıp suyunu alın. Pide bu suyla hafif ıslanmış olacak, içine hemen pişen eti yerleştirin ve üzerine yoğurt gezdirin. Rendelenmiş domatesle sos da yapılabilir.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70844
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2011
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
250 gr kuzu budu (iri kuşbaşı doğranmış)
4 kuzu böbreği (fazla yağları temizlenip, ortadan ikiye bölünmüş)
1 orta boy pide 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı et suyu
2 domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
750 gr yoğurt (çırpılmış)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Süslemesi:
4 yeşil sivribiber
1 büyük domates (4'e bölünmüş)
Orta boy bir kasede kıyma, soğan, tuz, biber, maydanoz ve yumurtayı karıştırıp, iyice yoğurunuz. Harçtan iri parçalar koparıp, ince uzun parmak biçiminde yuvarlayarak köfte yapıp, bir kenara bırakınız. Kuzu budu parçalarını şişe geçirip, bir kenara bırakınız.
Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız.
Köfteleri, kuzu şişleri ve böbrekleri ızgarada, arasıra çevirerek 7-8 dakika pişirip, ısıtılmış bir tabağa çıkararak sıcak kalmalarını sağlayınız.
Pidenin her iki yarısını ızgarada ısıtıp, keskin bir bıçakla iri parçalara kesiniz.
Orta boy bir tencerede,45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca et suyunu, domatesleri ve pideyi ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, pideler et suyunu çekene kadar pişiriniz.
Et suyu ve domates sosunda pişmiş pideleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız. Üstüne çırpılmış yoğurdu dökünüz. Sıcak tuttuğunuz şiş, böbrek ve köfteleri keskin bir bıçakla küçük parçalara kesip, yoğurdun üstüne diziniz. Kalan 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı küçük bir tavada,orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip, bir iki kez karıştırdıktan sonra tavayı ateşten alıp, biberli yağı etlerin üstüne dökünüz.
Kebabı yeşil sivribiber ve 4'e bölünmüş domateslerle süsleyip, servis ediniz.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61915
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
2,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr
500 gr kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarımsak
3 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
2-3 parça pide ekmek
Kıymanın içine tuz karabiber ekleyip yoğurun. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yumurta şekli verip yağlanmış ufak bir fırın kabına dizin. 220 derece ısıtılmış sıcak fırında pişirin. Pide ekmekleri birer lokma büyüklüğünde kare kare kesin(tahta üzerinde). Ekmek parçalarını bir tepsiye dizin ( Borcam tepsi). Diğer tarafta 3 diş sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu pide ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün. Pişen kebapları fırından çıkarıp birer parça halinde ekmek tahtası üstüne alıp bıçakla ikiye-üçe kesin ve yoğurdun üzerine sıralayın. Maydanozu kıyıp üzerine serpiştirin. Biraz karabiber biraz pul biber serpip servise sunun.
Not: Bu yemek servis edilmeden önce biraz ocakta ısıtılır. Bayat pideleri değerlendirmek için çok güzel bir yöntem.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61565
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011
2,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemiği çıkarılmış, yağları ayıklanıp 2 cm boyutlarında kuşbaşı doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
6 domates (kabukları soyularak doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 dilim tost ekmeği (herbiri dörde bölünmüş)
50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber (2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile karıştırılmış)
Marinadı:
400 gr (2 su bardağı) yoğurt
1 tatlı kaşığı kimyon
1 iri soğan (doğranmış)
3 çorba kaşığı limon suyu
Marinadı hazırlamak için, büyük, yayvan bir kasede yoğurt, kimyon, soğan ve limon suyunu karıştırıp iyice çırpınız. Kuşbaşı etleri katıp, yoğurtlu bulamaca iyice bulayınız. Kasenin üstünü kapatıp etleri marinadda, oda sıcaklığında 2 saat yada buzdolabında bir gece bırakınız.
Büyük bir tavada, tereyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, domates, tuz ve biberi katıp 5 dakika, domatesler iyice yumuşayıncaya kadar kızartınız. Tavayı ateşten alınız.
Tost dilimi parçalarını yayvan bir tabağa yerleştiriniz. Tavadaki domatesli karışımı ekmeklerin üstüne döşeyip, bir kenarda sıcak tutunuz.
Etleri marinaddan çıkarıp, marinadı bir kenara ayırınız. Büyük bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, etleri koyup 5 dakika, sürekli karıştırarak kızartınız. Ateşin altını kısıp arasıra karıştırarak 15-20 dakika daha, etlere bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, etleri yayvan tabaktaki domatesli karışımın üstüne yerleştiriniz.
Marinadı tavaya koyup yavaşça, kaynatmadan ısıtınız. Tavayı ateşten alıp karışımı yayvan tabaktaki etlerin üstüne dökünüz. Eritilmiş yağla karıştırılmış kırmızıbiberi yoğurtlu marinadın üstüne gezdirerek. servis ediniz.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
çilek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc54120
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2010
2,791 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Kuzu eti (350 gram kuşbaşı, doğranmış)
Kuru soğan (1 adet, orta boy)
Domates (2 adet)
Patates (3 adet)
Sivri biber (3 adet)
Sıvıyağ (1 bardak)
Margarin (1 çorba kaşığı)
Yoğurt (200 gram)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Su (yarım bardak sıcak)
Kekik (1 tatlı kaşığı)
1 adet kabuğu önceden soyulmuş kuru soğanı önce ikiye kesip sonra ince piyaz şeklinde doğrayın. Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Eriyen yağın üzerine dilimlediğiniz soğanları koyarak yaklaşık 3-4 dakika süresince karıştırarak kavurun. Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş 350 gram kuzu etini ekleyin. Etlerin sulanmamasına dikkat ederek hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.
Üzerine 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Ardından yarım bardak sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısarak yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Diğer tarafta ocağın üzerine boş bir tava koyun. İçine 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağ kızarken 3 adet kabuğu soyulmuş patatesi parmak büyüklüğünde dilimleyin. Dilimlenmiş patatesleri kızgın yağın içine atarak kızarana kadar bekleyin.
3 adet sivribiberi (saplarını kesmeden) ortadan bıçakla kesin ve içini temizleyin. 2 adet domatesi dörder dilime bölün ve bir kabın içine alın. Kızaran patatesleri yağdan çıkartın ve önceden kağıt havlu serdiğiniz bir kabın içine alın. Aynı yağın içine sivri-biberleri atın. 1-2 dakika kızartarak patateslerin üzerine çıkartın. Diğer tarafta pişmekte olan etin üzerine 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin ve tencerenin altını kapatın.
Boş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun. Üzerine önceden dilimlediğiniz domatesleri ilave edin ve yaklaşık 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Hafifçe kızaran domatesleri tavayla beraber yağdan indirin ve bir kenara alın.
Kayık bir servis tabağının ortasına önce kızarmış patatesleri koyun. Patateslerin kenarına etleri, etlerin aralara kızarttığınız sivribiberleri dizin. Kızarttığınız domatesleri de tabağın içine dilediğiniz biçimde koyun. Bir kabın içinde 200 gram yoğurt koyun ve hafifçe çırpın. Bu yoğurdu da tabağın üzerine dikkatlice koyun ve yemeğinizi servise hazır hale getirin.
|
Yoğurtlu Kebap |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc53936
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
3,000 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.selet.com.tr/
Malzemeler
750 gr Selet kuzu but eti
3 kaşık ayçiçeği yağı
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı süt
500 gr yoğurt
150 gr tereyağı
3 adet boş pide
1 adet biber
1 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz.
Hazırlanışı
Kuzu but bir gün önceden alınıp uzun kuşbaşı seklinde doğranır. Derince bir kaba 3 yemek kaşığı Adese ayçiçek yağı,1 çay bardağı Adese süt, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Kuru soğan rendelenir ve soğanın suyu bu karışıma sıkılır. ‹yice karıştırılarak etlerin terbiye sosu hazırlanır. Etler bu sosa yatırılır ve bir gece buzdolabında etler sosu çekene dek bekletilir. Dinlendirilen etler teşon tavada ağır ateşte ters düz edilerek kızartılır. Etler kızarırken boş pideler küçük parçalara bölünür. Geniş bir tavada 1 çay kaşığı tereyağında pideler ısıtılır ve servis tabağına alınır. Yoğurt çırpıcı yardımı ile çırpılır ve pidelerin üzerini kaplayacak şekilde dökülür. Pişen etler de yoğurdun üzerine dizilir. En üst kısma da tavada eritilmiş ve az miktar pul biberle karıştırılmış tereyağı dökülür. Biber ve domates ocakta közlenir. Hazırlanan kebap közlenmiş biber ve domates ile birlikte servis yapılır.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
bahşiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Urla |
Kısa URL: https://ml.md/lc53112
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2010
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kebaplar hazırlanıp şişe geçirilip piştikten sonra pide ile bir tepsiye yerleştiriniz. Üzerine az miktarda et suyu gezdiriniz. Sonra da üstüne sarımsaklı yoğurt dökünüz. Tepsiyi bundan sonra ateşten çekiniz. Üstüne az oranda et suyu ile kızdırılmış tereyağını çok sıcak olarak dökünüz. Tekrar tepsiyi ateşte 5 dakika kadar durdurunuz. Sonra sıcak sıcak sofraya alınız.
|
YOĞURTLU KEBAP |
|
Eflatun
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc47635
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu eti, buttan doğranmış
200 gr arpacık soğanı
1 çorba kaşığı yağ
tuz
kimyon
karabiber
1 bağ dereotunun yaprakları
1 kahve fincanı su
1/2 kg yoğurt
1 su bardağı un
Küçük bir kuşhaneye yağı koyup eriterek içerisine (dereotu ve yoğurt hariç) bütün malzemeyi ilâve edip karıştrınız. Kuşhanenin kenarını tamamen hamurla sıvayıp orta ateşe oturtunuz. 8 -10 dakika sonra kenarlarından buhar sızıp çıkmaya başlayınca kuşhaneyi ağır ateşe veya fırına oturtup 1 saat 15 dakika pişiriniz. Kuşhanenin kapağını açarak dereotu yapraklarını serpiniz. Kapağını tekrar kapatarak 5 dakika buharlandırıp yoğurtla birlikte servis yapınız.
|
|